Yarıyıl tatili için kitap önerileri

Yarıyıl tatili için güldüren, ilham veren ve şaşırtan kitaplardan küçük bir seçki hazırladık

19 Ocak 2023 - 11:56

Yarıyıl tatili başladı. Tatilde çocukları hem hayal dünyalarını zenginleştirecek hem de eğlendirecek kitaplardan kısa bir liste hazırladık. 25-29 Ocak arası Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Çocuk Kitapları Şenliği olduğunu da tekrar hatırlatmamış oluyor.

  • LORİ'NİN MASALI

Lori'nin kuşları kayısı ağaçları ve şarkıları var. Ninesinin ise masalları ve derin çizgileri...

Her akşam ilk yıldız kıyafetlerinde ninesi Lori'ye masal anlatıyor…

Okul kaygısı yaşayan bir çocuk ve onun Alzheimer olan dokuzunun öyküsünün anlatıldığı kitaba Mardin'in kadim kültürünü barındırıyor.

Yazar: Züleyha Ersingün

Resimleyen: Müjde Başkale

Yayınevi: Kırmızı Kedi Çocuk

Sayfa: 32

  • DÜDÜKLÜ TENCERE ORKESTRASI

Muzaffer İzgü Çocuk Roman Yarışması Birincilik Ödülü'nü alan Düdüklü Tencere Orkestrası'nda incelikli, eğlenceli, hareket hareket bir arkadaşlık hikayesi anlatılıyor. Günlük hayatta karşılaştığımız defterler mizahi bir dille anlatan kitap aynı zamanda ve çocuk - ebeveyn ilişkisini anlatıyor.

Işıl'ın yaz tatili maceralarını okuyan genç okurlar hem gülecek hem de Düdüklü Tencere Orkestrası eşliğinde göbecik gezegenine gidecek.

Yazar: Dilge Güney

Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Sayfa:104

  • TUHAF ŞEYLER OLUYOR

Kardeşinin sürekli peşine takılmasından, kendine göre garip giyimi ve davranışlarından rahatsız olan Erim ve arkadaşının bir planı vardır. Tuna'yı korkutmak ve böylece peşlerine takılmayı engellemek. Ancak işler planladıkları gibi gitmezler. Tuhaf Şeyler Oluyor önyargılara savaş açan bir öykü kitabı.

Yazar: Yetgül Karaçelik

Resimleyen: Ege Karadayı

Yayınevi: NotaBene

Sayfa: 28

  • YENİLİKLERİ TAŞARLAYANLAR

Emojileri ilk tasarlayan ismin Zcott Fahlman olduğunu, Monopoly'nin mucidi Elizabeth Magie'nin oyunu oynamaktaki amacını bildiğini biliyor musunuz? Peki kablosuz iletişimin mucidi Hedy Lamarr'a ilham vermek mi? Yeni Taşıyanlar basketbol kitabı oyununu tasarlayan James Naismith; Google'ı kuran üniversitesi araştırmaları Larry Page ve Sergey Brin; doğa dostu bir enerji türüyle yeniliklerin yapımcılığını üstlendiği “Güneş Kraliçesi” lakaplı Maria Telkes'e kadar çok sayıda bilim insanının yaşadığını ve buluştuğunu anlatıyor. Sadece çocuklar için değil boyutlar için de ilham verici olan kitaptaki ilginç bilgiler var.

Yazan: Miralde Colombo

Resimleyen: Elissa Paganelli

Yayınevi: İthaki Çocuk

Sayfa: 72

  • KÖPEK BALIKLARI VE DİĞER SU ALTI CANLILARI HAKKINDA MUHTEŞEM ÖTESİ BİLGİLER!

Okyanuslar hakkında bilgiler, denizlerdeki olağanüstü yaşamlar, köpek balıklarının yaşamları ve savaşları… Köpek Balıkları ve Diğer Su Altı Canlıları Hakkında Muhteşem Ötesi Bilgiler kitabı meraklısı için köpek balıkları ve su altı farklı bilgiler ilginç veriyor.

Yazan: Mike Lowery

Yayınevi: İthaki Çocuk

Sayfa: 120

 


ARŞİV