Yarıyıl tatilinde çocuklara bol seçenek!

Kadıköy Belediyesi, sömestr tatilinde çocukları Kadıköy’e davet ediyor.

25 Ocak 2013 - 11:43
 
Semra ÇELEBİ
Kadıköy Belediyesi, çocuklar için yarıyıl tatilinde bol seçenekli bir program hazırladı. Çocuklar isterlerse Çocuk Sanat Merkezi’nin ücretsiz kurslarında faydalanacak, isterlerse Kozyatağı Kültür Merkezi’nde kitapların dünyasına yolculuğa çıkacak ya da istedikleri bir kültür merkezinde indirimli tiyatro oyunlarını izleyebilecek.
Bu yıl ilki düzenlenen “Kadıköy Belediyesi Çocuk Kitapları Günleri” 25-31 Ocak tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde (Kozzy) tüm çocuk ve genç misafirlere kapılarını açıyor.
25 Ocak Cuma günü saat 17.00’de Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılışı yapılacak Çocuk Kitapları Günleri’nde birçok konuk yazar miniklerle buluşmaya hazırlanıyor. Sömestr tatiline denk gelen etkinliğe bu sene katılan yayınevleri arasında; Çizmeli Kedi Yayınları, Doğan Kitap Yayınları, Doğan Egmont Yayınları, Everest Yayınları
Nesin Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Mavi Bulut Yayınları, İş Kültür Yayınları, TUBİTAK Yayınları, Can Yayınları, Oda Yayınları, İletişim Yayınları, Bu Yayınları, Altın Kitaplar, Remzi Kitabevi, Cumhuriyet Yayınları, Bulut Yayınları, Güloğlu Yayınları ve Sokak Kitapları Yayınları bulunuyor.
20’ye yakın yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek programda, söyleşi-imza günleri, öykü canlandırma ve okuma atölyeleri gibi birçok etkinlik yer alıyor.
 
SÖYLEŞİLER, İMZA GÜNLERİ, ATÖLYELER
-Hikmet Temel Akarsu / 25 Ocak 16.00: Roman, öykü, deneme, makale, eleştiri, oyun ve senaryo yazarlığı dâhil olmak üzere edebiyatın tüm alanlarında ürün veren çevreci yazar, çocuklarla çevre bilinci ve duyarlılığı üzerine sohbet edip kitaplarını imzalayacak.
-Meltem Kanoğlu /26 Ocak 11.00-17.00: Dış Dünya Gezisi, Ani Sel, Tohum İzcileri ve Vadideki Yerleşke kitaplarının yazarı gün boyunca, standında minik ziyaretçilerini ağırlayacak ve kitaplarını imzalayacak.
-Yılmaz Yeşildağ / 26 Ocak 16.00: “Futbolda güzellik aynalardan sorulmaz” diyen yazar minik okurlarıyla spor ve yaşam üzerine sohbet edip kitaplarını imzalayacak.
-Öykü Canlandırma Atölyesi / 27 Ocak 15.00: İki afacan Lilya ve Minka. Onların başından geçen hikâyelerin ne olduğunu bilen var mı? Bilmiyorsanız, Lilya ve Minka’nın “lastik pabuçlarını” aramaya, hikâyeyi yeniden yazmaya davetlisiniz.
-Nurgül Ateş / 27 Ocak 16.00: Çocukların iletişim sorunlarını birbirinden güzel öyküleri ile ele alan Nurgül Ateş kitap günlerinde çocukları eğlenceli bir sohbete davet ediyor.
-Öykü Canlandırma Atölyesi / 28 Ocak 14.00: Çocukların ilgiyle katılacağı, yaratıcılığın en üst seviyede tutulacağı bu interaktif çalışmada Gordion kentinde yaşamış efsanevi Frigya Kralı Midas’ın haksızlıkları yüzünden nasıl “Eşşek Kulaklı Midas” olduğu canlandırılacak.
-Derman Bayladı / 28 Ocak 16.00: Yazar, Akhilleus, Odysseus, Bizans’ta üç imparatoriçe; Theodora, Irını, Zoe ve Herkül gibi mitoloji üzerine yazmış olduğu kitaplarıyla ve merak uyandıran anlatışıyla çocukları bu ilginç bir söyleşiye çağırıyor.
-Ayşe Gülten Kırıcı / 29 Ocak 14.00: Öğrencileriyle geçen yıllarını anı kitaplarına dönüştüren yazarın keyifli sohbetine davetlisiniz.
-Öykü Canlandırma Atölyesi: İnteraktif / 30 Ocak 17.00: Büyük, kocaman bir fil mi daha güçlü yoksa rengârenk bir kelebek mi, zıp zıp tavşan mı daha hızlı yoksa bir karınca mı? Bu masalın kahramanı herkes. Herkes nasıl kuruyorsa masalını, nasıl yazıyorsa kitabını o olur kahramanı.
Çocuk Kitapları Günleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye 0216 658 00 15 numaralı telefondan ya dawww.kkm.gen.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.
 
15 GÜN BOYUNCA TÜM OYUNLAR İNDİRİMLİ!
Kadıköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültür Merkezleri’nde sahnelenecek tiyatro oyunlarını yarıyıl tatilinde çocuklara indirimli sunuyor. 26 Ocak- 10 Şubat tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi ve Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde sahnelenecek çocuk oyunlarının biletleri 15 TL olarak belirlendi. Onlarca çocuk tiyatrosunun oyunlarını indirimli sahneleyeceği yarıyıl tatili şenliğinin ayrıntılı programını 14. sayfamızda bulabilirsiniz.
 
TATİLDE MÜZİK OYUN DANS
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi de yarıyıl tatilinde üç gün boyunca çocuklar için ücretsiz etkinliklere ev sahipliği yapacak. 5-6 ve 7 Şubat günlerinde ÇSM’de çocuklarla yoga ve müzik çalışması, oyun-müzik beden atölyesi, çizgi filmle klasik müziği öğrenme, modern dansla tanışma gibi eğlenceli birçok etkinlik var, kaçırmayın! Ayrıntılı bilgi için: 0216 567 84 01
Haber ve duyuruları, 2., 6. ve 14. sayfalarda

ARŞİV