Yaşamın gizemi ‘su ve tuz'

Moda Gönüllüleri, kişisel gelişim seminerleri yanında sağlık seminerlerine de devam ediyor. “Kemik erimesi ve sağlığımıza etkisi” konulu konferansı, fizik tedavi uzmanı Dr. Özlem Güngör verdi.

17 Ocak 2013 - 13:53
Moda Gönüllüleri, kişisel gelişim seminerleri yanında sağlık seminerlerine de devam ediyor. Son olarak “Kemik erimesi ve sağlığımıza etkisi” konulu konferans, fizik tedavi uzmanı Dr. Özlem Güngör tarafından verildi. Bu tür konferanslara katılımın çokluğu nedeniyle “Yaşamın Gizemi Su ve Tuz” adlı konferans da, geçtiğimiz hafta Feneryolu Gönüllüleri ile ortaklaşa olarak Kadıköy Halk Eğitim Merkezi tiyatro salonunda yapıldı. Sosyolog, araştırmacı yazar Yücel Aydemir, su ve tuz konusunda verdiği bilgilerle katılımcıların ezberini bozdu. Beslenme konusunda kafaların karışık olduğu günümüzde uzmanlara inat “Su ve tuz, yaşam için olmazsa olmaz” diyerek katılımcıları şaşkına çevirdi. Konuşmalarını bilimsel ve görsel verilerle destekleyen Yücel Aydemir, insanın ana rahmine düştüğü andan itibaren oksijen, su ve tuzla korunduğunu anlattı.
Kullanılacak tuzun bugünkü rafine tuz yerine Himalaya tuzu olması gerektiğini, altını çizerek dile getirdi. Üç litre suya bir gram tuz atarak her gün içen kişilerin birçok hastalıktan ve ağrılarından kurtulacağını dile getiren Yücel Aydemir, konferans sonrası katılımcılarla uzun, uzun sohbetler yaptı ve bu konuda yazdığı kitabını imzaladı.
 

ARŞİV