Yazarlar, okulları ziyaret ediyor

Yazar Yalvaç Ural, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan `Yazarlar Okullarda` projesi kapsamında Kadıköy'de 2 okulu ziyaret etti.

16 Mart 2012 - 10:47

Aralık ayında başlayan ''Yazarlar Okullarda'' projesinin mart ayı etkinlikleri kapsamında, Kadıköy ilçesinin yazarı Yalvaç Ural öğrencilerle buluştu. 6 Mart Salı günkü ilk etkinlik 29 Ekim İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Okul ana kütüphanesi ve ana sınıfı kitaplığının açılış programının gerçekleştiği toplantıya, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar,

eğitim denetmeni İsmail Can ve projenin ilçe koordinatörü, Ar-Ge Birimi Üyesi Soner Bilim de katıldı. Okul korosunun 29 Ekim İ.Ö.O.’nun okul marşını okuduğu programda, açılış konuşmalarında, okul kütüphanesinin nasıl oluşturulduğu, kitap ve kütüphanenin önemi, okuma alışkanlığının gerekliliği üzerinde duruldu.Yazar Yalvaç Ural'ın, öğrencilerle kitap ve kitap okuma üzerine görüş ve deneyimlerini içeren bir söyleşi yaptığı etkinlikte, okul öğrencileri arasında gerçekleştirilen Kitap Okuma, kompozisyon ve resim yarışmalarına katılıp başarı gösteren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Ana sınıfı öğrencilerinin okuduğu şiirler katılımcıların beğenisini kazandı. Ural, aynı gün Semiha Şakir İlköğretim Okulu'nda da öğrencilerle buluştu. Kitaplarını imzalatan öğrenciler, Ural'a soru sorma imkanı da buldular. Etkinlikte, okul öğrencilerinden oluşan Çevre Korosu mini bir konser de verdi.
 
120 BİN ÖĞRENCİ YAZARLARLA BULUŞACAK
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere eleştirel bir bakış açısı kazandırarak, onları okuyan ve düşünen bireyler olarak hayata hazırlamak amacıyla ''Yazarlar Okullarda'' projesi'' düzenliyor.
Proje kapsamında, öğrenciler her ayın ilk iki haftası bir Türk veya dünya klasiği, sonraki haftalarda da çağdaş bir yazarın eserini okuyacak. Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin okuma saatlerinde bu kitapların üzerinde söyleşiler yapıp öğrencilerden kitaplar hakkındaki düşünceleri alınacak. Kitapları okuyan öğrencilere ödül olarak ise okuduğu kitabın yazarı ile tanışma fırsatı verilecek. Bu şekilde öğrenciler okudukları kitap hakkındaki düşüncelerini kitabın yazarına iletme fırsatı bulacak. Yazarlar Okullarda Projesi ile İstanbul’da on binlerce öğrenciye ulaşılacak. Her ilçede okur-yazar etkinlikleri yapılacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 39 ilçede 80′e yakın yazar okullara davet edilecek. Yazarlar Okullarda Projesi’nde öğrenciler alt gelir grubundan seçilecek ve onlarla birlikte aileleri de projeden okuma alışkanlığı kazanma noktasında yararlanacak.
 


ARŞİV