Yazı, şarkı söyleyerek ve dans ederek karşıladılar

Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezleri, Alzheimer hastaları ve hasta yakınları için müzik ve dansın bir arada olduğu “Yaza Merhaba” etkinliği düzenledi

14 Mayıs 2026 - 11:28

Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezleri’nin geleneksel hale gelen “Yaza Merhaba” etkinliği, 13 Mayıs Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Alzheimer Merkezi bahçesinde gerçekleşti.

Alzheimer Merkezleri’nden hizmet alan Alzheimer hastaları ve yakınlarına yönelik düzenlenen etkinliğe, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile eşi Nihal Kösedağı, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcıları ile birim müdürleri de katıldı.

Birlikte şarkıların söylendiği ve dansların edildiği etkinliğe, Grup Özgün’ün çaldığı şarkılar ve grubun solisti Arif Kavaklı’nin Elvis Presley taklidi ile Parlak Şapkalılar’ın dansları ayrı bir renk kattı. 

“SİZLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Afet eğitimi alan hasta yakınlarına afet çantası hediye eden Başkan Mesut Kösedağı, etkinlikte şunları söyledi: “Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Değerli komşularım şu anda çok değer verdiğimiz bir merkezimizdeyiz. Burası sadece bir merkez değil. Komşularımızın birbirleriyle görüştüğü, aktivitelerin yapıldığı ve sizlerin daha mutlu olmasını sağlayan bir yaşam merkezi. 10 yılda yaklaşık bin 100 hasta ile 7 bin 500 civarında hasta yakınına hizmet verdik. Bu süreçlerde sizler için neyi daha iyi yapabiliriz diye biz, çalışma arkadaşlarımız, doktorlarımız ve hemşirelerimiz çalıştı. Çalışmaya da devam edecek. Sizler bizler için çok değerlisiniz. Her zaman yanınızdayız. Baharları karşılamaya devam edeceğiz ve elbet bir gün güneş hepimiz için doğacak. Hoş geldin bahar. Hoş geldin yaz.” 

“BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUZ”

Etkinlikte merkezde hizmet alan hasta yakınları da duygu ve düşüncelerini paylaştı. Eşinin merkezden 6 aydır hizmet aldığını söyleyen Nursan Tanış, “Hasta yakını olarak eşimle birlikte katılıyoruz. Ben ve eşim çok büyük destek görüyoruz. Altı aylık süreçte çok olumlu gelişmeler oldu. Hem sosyalleşme açısından hem dışarı çıkmak istemeyen birinin sosyal hayata katılmayı istemesi beni de rahatlattı. Kısa bir süre bile olsa güvende olduğunu bilerek dışarıya çıkıyor, işlerimi kısmen yapabiliyor olmam benim için çok kıymetli. Kurumdaki herkese çok teşekkür ediyorum.”


ARŞİV