Yeni yıl hediyeniz Potlaç'tan

Potlaç Kadın Kooperatifi'nin “Yılbaşı Festivali El Emeği Pazarı”, Feneryolu'ndaki Atıksız Yaşam Pazarı'nda devam ediyor.. Yeni yılda sevdiklerine hediye almak isteyenler, 30 Aralık tarihine kadar festivali ziyaret edebilir

08 Aralık 2023 - 09:20

Potlaç Kadın Kooperatifi'nin “Yılbaşı Festivali El Emeği Pazarı”, 1 Aralık Cuma günü başladı, Festivalde her gün 14 kadının açtığı stantlarda farklı materyal ile tasarımlı el emeği göz nuru takılar, dekorasyon ürünleri, örgü işinden amigurumi oyuncaklar, şapkalar, çantalar, hırkalar yer alıyor.

Feneryolu'ndaki Atıksız Yaşam Pazarı'nda 30 Aralık tarihine kadar sürecek festival,  pazartesi ile cumartesi günleri arasında 12.00 ile 19.00 saatleri arasında açık.

“YENİ UMUTLAR DİLİYORUM”

Festivalde stant açan Hülya Karakoca, “Festival iyi geçecek. Çünkü güzel bir girişim. Ürün çeşitliliği fazla. Herkes kendine göre bir şey bulabilir. Stantımda makrome bileklikler, gözlük zincirleri, taçlar, broşlar, yün şapkalar, bereket cüzdanları, yılbaşı süsleri yer alıyor. Severek kullandığım ürünleri severek yapıyorum.

Başka insanların da seveceğini düşünüyorum. Yeni yılda umarım bizi  yeni umutlar, yeni güzel bir Türkiye beklesin. Kızımın ve çocuklarımızın geleceği için güzel bir ülke diliyorum.” dedi.

“ANLAMLI VE KIYMETLİ HEDİYELER”

Stant açan Gökçe Çınar da şunları dile getirdi. “Potlaç sayesinde yeni insanları tanımak çok güzel. Kadın girişimcileri herkes desteklemeli. Kadınların el emeği verdiği ürünler hediye olarak alınırsa anlamlı ve kıymetli olur. Festival kapsamında herkes hediye alabilsin diye fiyatlar da çok uygun. Stantalara bekliyoruz. Kara bulutların, olumsuzlukların dağıldığı, yeniliklerin olacağı bir yıl olsun istiyorum.”

“MUTLU YILLAR”

Festivale hediye almaya gelen üniversite öğrencisi Helin Can ise, “Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medya hesabında gördüm ve gelmek istedim. Herşey çok güzel ve uygun fiyatlı. Hem kendi bütçeme katkı sağladım hemde buradaki kadınlara destek oldum. El emeği olması zaten çok anlamlı kılıyor. Hem kendi adıma hem de ülkem için güzel bir yıl olsun. Buradan herkes mutlu yıllar diliyorum.” dedi. 


ARŞİV