Yeni yıl süsleri atıklardan!

“Evdeki Atıkları ve Doğadan Malzemeleri Değerlendir, Kendi Yılbaşı Süsünü Yap” atölyesinde, gazoz ve plastik su şişesi kapakları, ceviz kabukları, düğmeler, kurutulmuş portakal dilimleri, dal parçaları birer yılbaşı süsüne dönüştüler

30 Aralık 2022 - 10:10

Ekoloji, iklim değişikliği, doğal yaşam konusundaki atölyelere ev sahipliğini sürdüren Ekolojik Yaşam Merkezi'nde, 25 Aralık Pazar günü “Evdeki Atıkları ve Doğadan Malzemeleri Değerlendir, Kendi Yılbaşı Süsünü Yap” atölyesi gerçekleşti. Eğitmen Sima Özkan, çocuklara yönelik olan atölye çalışmasına Deniz'in Sıfır Atık Kitabı'nı okuyarak başladı. Kitap üzerinden yapılan kısa bir sohbetin ardından çocuklar, hummalı bir çalışmanın içine daldılar.

Atölyenin etkinlik masası üzerinde yer alan gazoz ile plastik su şişesi kapakları, ceviz kabukları, ipler, boncuklar, düğmeler, makarna kutusu parçaları,  kurutulmuş portakal dilimleri, dal parçaları çocukların ellerinde birer yılbaşı süsüne döndüler. Çocuklar, keserek, boyayarak, atık malzemeleri birleştirerek yeni bir şeyler yaratmanın keyfini yaşadılar.

“TÜKETMEYELİM, ÜRETELİM”

Atık malzemeleri kullanarak yılbaşı süslerini yapan Ilgaz Çakır, “Ceviz kabuğu, gazoz kapağı, karton, düğme, ip, ağaç dalı kullandık. Süs yaparken çok mutlu oldum. Evdeki yılbaşı ağacına asacağım.” dedi. 

Sima Özkan da şunları söyledi: “İleri dönüşüm atölyesinde çocuklarla bir araya geldik. Çoğu benim mutfağımdan atık kartonlar olmak üzere evdeki atıkları yılbaşı süsü yapmak için değerlendirdik. Tüketmeyelim, üretelim istedik. İnce motor kasları çalıştırarak deliklerden ipleri geçirdik. Keyifli bir buçuk saat geçirdik.”

Ekolojik Yaşam Merkezi’ndeki farklı yaş gruplarına yönelik (çocuk-yetişkin) gerçekleşen ücretsiz atölye ve eğitimler hakkında bilgiyi “ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr” web sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz, atölyelere bu web sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Atölyeler ve eğitimler hakkında daha ayrıntılı bilgi için  (0216) 356 25 82 numaralı telefonu da arayabilirsiniz. 


 


ARŞİV