Yılbaşı rezervasyonuna geç kalmayın!

Kadıköy’ün birçok güzel mekânı yılbaşı programını tamamladı, 31 Aralık gününü bekliyor. Ama siz işinizi son güne bırakmayın, rezervasyonunuzu şimdiden yapın!

17 Aralık 2015 - 16:10
Esma BAYRAKTAR

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Biz de bu hafta Kadıköy’deki bu hazırlıkları takip edip sizlerle paylaşmak istedik. Her keseye uygun yerlere giderek sizlere birkaç seçenek sunuyoruz. Konaklamalı seçeneklerden sokak partilerine kadar küçük yelpazemize bir göz atmadan yılbaşı programı yapmamanızı tavsiye ederiz.

KHALKEDON’LARDA YILBAŞI
Kadıköy Belediyesi’nin, dekoruyla, servisiyle yeni bir anlayış getirdiği Khalkedonlar yeni yılı, üç ayrı mekânda üç kardeş gibi karşılıyor. Saat 21.00 -02.00 arası gelen konuklara canlı müzikle eğlenceli dakikalar yaşatacak olan Khalkedonlar, geleneksel 7 çeşit meze tabağı, 2 çeşit ara sıcak, 4 çeşit serpme zeytinyağlı, peynir tabağı servisinden sonra ana yemek olarak “geleneksel portakal soslu hindi” blanketle zirve yapıyor. Kestaneli iç pilav eşliğinde sunulan hindi, yılbaşı mönüsünün vazgeçilmezi. Serpme meyve ve tatlı tabağıyla son bulan yılbaşı ziyafetinin ardından geç saatlerde işkembe çorbası ikram ediliyor. Limitsiz yerli, alkollü-alkolsüz içki dâhil kişi başı 190 TL. Moda Khalkedon: 0216 405 16 80  / Kalamış Khalkedon: 0216 449 23 52 / Fenerbahçe Khalkedon: 0216 550 51 95

DORA KİNG
Kadıköy’ün yeni ve iddialı mekânlarından biri olan Dora King de yılbaşına hazır. Bu mekânda canlı performans olarak Caz müziğinin en iyi örneklerini dinleyebilirsiniz. Ailelerin çocuklarıyla Caz dinlemeye gittikleri özel bir mekân burası.  Kahvaltı modasına da uyan Doka King’de haftasonları açık büfe kahvaltı keyfi de yapılabiliyor. Yılbaşına özel hazırladığı mönüde sınırsız yerli içki, 9 çeşit soğuk meze, 4 çeşit ara sıcak, ızgara et, tavuk ve balık seçenekli ana yemek, tatlı  ve meyve tabağı  ve tabii ki canlı müzik ve dans var.
Hepsi 170 TL. Dora King: 0216 330 36 72

DEVELİ KALAMIŞ
Develi bu yıl da her zamanki gibi muhteşem bir yılbaşı programı hazırlamış. Yemek müziğiyle, fasılıyla, çeşitli müzik dallarından sanatçılar ve oryantaliyle her şey düşünülmüş. Zengin bir sahne programının yanı sıra 15 çeşit soğuk meze 3 ara sıcak, çok seçenekli zengin bir yılbaşı sofrası da hazırlamış.
Gaziantep mutfağının otantik lezzetlerinin yanında hindi dolmasını ihmal etmemiş.
Tatlı çeşitleri ve meyveler ile sonlanan yılbaşı ziyafetinin fiyatı 275 TL.
Develi Kalamış: 0216 418 94 00

FASIL KADIKÖY
Kadıköy’ün en eski ve iddialı mekânlarından biri olan Fasıl Kadıköy yine gazino havasını estirmiş yılbaşı programına. Zengin sanatçı kadrosuna sürpriz isimler de ekleyerek iddialı bir program hazırlayan Fasıl Kadıköy yılbaşı özel mönüsüyle de konuklarına unutulmaz bir yılbaşı vaat ediyor.
Fiyatı 175 TL. Fasıl Kadıköy: 0216 347 80 00

BRUNELLE RESTAURANT
Kadıköy’ün en eski ve saygın eğitim kurumu olan San Joseph’in şahane bahçesindeki Brunelle Restauran’tta yılbaşı kutlamak ayrı bir tat. Gelenekselden günümüze gelen Latin şarkılarıyla Highlife Orkestrası, Dj Perküsyon, Oryantal Show ile iddialı bir program hazırlayan Brunelle, çok özel hazırlanmış yılbaşı mönüsüyle de dikkat çekiyor. Ayrıca çocuk mönüsü ve programıyla çocuklu ailelerin tercihi olabilir.
Yılbaşı mönüsü 260 TL, çocuk mönüsü 80 TL.
Brunelle Restaurant: 0216 338 25 61


COUSİN RESTAURANT
Her akşam ayrı bir müzik rüzgârı esen Cousin, yeni yıla da çok iddialı bir kadroyla merhaba diyor. İşletmecisinin de eski bir müzisyen olduğu mekân, tecrübeli müzik gruplarının doyulmaz müzik ziyafeti çektikleri bir mekân olarak bilinir. Yeni yıl programında Sürmenaj Orkestrası, Dinçer Erdoğan, Esra Kuruşun, Oryantal Banu gibi isimlerle farklı hissettiriyor.
Mönüsü çok zengin yine yerli içecek limitsiz. Her şey dâhil 170 TL. Cousin Restaurant: 0216 416 05 99
 
KONAKLAMALI SEÇENEKLER
2016’ya farklı bir mekanda konaklayarak girmek isteyenler için de Kadıköy’de seçenekler mevcut.

GREEN PARK BOSTANCI OTEL
Green Park yine iddialı giriyor yeni yıla. Balo salonunda “Merhaba Kokteyli” ile başlayan gece Orkestra Moonlight’ın yemek müziğiyle devam ediyor. Orhan Tekyıldız ve oryantal şov ile renklenen gece saat 02.00’den sonra DJ Tarkan’la bitiyor. Yılbaşı mönüsü tabii ki çok özel; 15 çeşit şık bir ön yemekten sonra kestaneli hindi dolması olmazsa olmazı. Frambuaz sorbe bonfile, taze baharatlarla marine edilmiş bonfile, keşkek, yeşil Madagaskar biber sos, bal kabaklı kestaneli rokoko tatlısı, limitsiz yerli içki gece sonunda Ani barda kremalı işkembe çorbası…
Fiyat kişi başı 240 TL. Konaklama ve ertesi günü brunch dâhil fiyat tek kişilik oda 440 TL. İki kişilik oda 590 TL. Rezervasyon: 0216 573 30 30

HİLTON KOZYATAĞI
Kozyatağı Hilton, iki ayrı sanatçıyla yeni yıla giriyor. Romanyalı sanatçı Lare Pape ve Simge, şarkılarıyla yılbaşı gecesini özel kılacak.  Özel yılbaşı mönüsünde,  zeytinyağlı taze enginar, ahtapot tartar, cevizli muhammara, yaprak sarması, bakla fava, somon gravlaks ve Erzincan tulum peynirinin yer aldığı Prens Esintisi tabağının servisi ile başlayacak. Ardından sunulacak olan keşli ve cevizli haluşka size ulaşılması zor bir deneyim yaşatacak. Ve nar taneleri ile servis edilecek Lime Sorbenin tadı damağınızda kalacak. Seçiminize bağlı olarak Cafe de Paris Soslu Filet mignon ya da Fırında Champs Elysees Usulü Yaban Ördeği sizi bekliyor.  Kestane, incir ve bal kabağının muhteşem buluşması, unutulmayacak bir tatlı deneyimi yaşatacak.
Fiyatı 250 tl. Yılbaşı programı, konaklama ve kahvaltı dâhil paket, kişi başı 155 Euro’dan başlayan fiyatlarla.  Bilgi ve Rezervasyon: 0216 468 00 30
 

ARŞİV