Yılın son "Deprem Dayanışma Pazarı" Kozyatağı'ndaydı

2023 yılının son “Deprem Dayanışma Pazarı”, 30 Aralık Cumartesi günü Kozyatağı Mahallesi Prof. Dr. Kriton Curi Çamlık Parkı’nda kuruldu.

02 Ocak 2024 - 09:55

Kadıköy Belediyesi'nin deprem bölgesindeki çiftçilerin ve kadın kooperatiflerinin ürünlerinin satılması amacıyla hayata geçirdiği “Deprem Dayanışma Pazarı”, Hasanpaşa'da yer alan merkez binası bahçesinde belirli aralıklarla 6 defa kuruldu. 2023 yılının son pazarı ise 30 Aralık Cumartesi günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Kozyatağı Mahallesi Prof. Dr. Kriton Curi Çamlık Parkı’nda kuruldu.

Tezgahlarda mandalina, portakal, nar, karnabahar, domates, salata, biber, limon, kurutulmuş portakal, reçeller, zeytin, baharatlar, tuzlu yoğurt gibi birçok ürün yer aldı.

Kadıköy Belediyesi çalışanlarının tezgahlarda çalıştığı pazarı, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da ziyaret etti, alışveriş yaparak destek oldu.  

“AMACIMIZ DAYANIŞMA”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kozyatağı Mahallesi Prof. Dr. Kriton Curi Çamlık Parkı’nda 7. Deprem Dayanışma Pazarı’nı kurduk. Geçen hafta arkadaşlarım Hatay’a gittiler, kooperatiflerle görüştüler. Kooperatiflerin ve çiftçilerin elinde kalan tüm ürünleri satın aldılar. Bugün de parkta o ürünleri komşularımızla buluşturduk. Herhangi bir gelir amacımız yok. Burası dayanışma pazarı. Dayanışma pazarına Kadıköylüler olarak sahip çıkalım.” dedi. 

 “PAZAR YAYGINLAŞSIN, DEVAMLI OLSUN”

Pazara gelen vatandaşların pazar hakkındaki görüşlerini aldık, yeni yıl dileklerini sorduk.

“Ablama belediyeden mesaj gelmiş. Pazardan o şekilde haberdar olduk.” diyen Sevilay Demirkesen, “Vatandaşlarımıza destek olmak istedik. Katkımız olduysa ne mutlu bize. Birbirimize destek olarak büyüyeceğiz. Yaralarımızı hep beraber saracağız. Zeytin, kantaron yağı, mandalina ve portakal aldım. Çok güzel bir organizasyon. Pazar yaygınlaşsın, pazarın devam olsun. Felaketlerin olmadığı, mutlu ve sağlıklı bir yıl olsun.” dedi. 

Daha önce Kadıköy şimdi ise Ataşehir’de oturan Sena Kayserilioğlu da “Kadıköy Belediyesi’nden pazarın kurulacağına dair mesaj geldi. Pazarın kurulduğunu duyduğumuz zaman katkımız olsun diye geliyoruz. Üzücü günler olmasın, böyle pazarlar da kurulmasın. Şenlikli pazarlar kurulsun. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. O yüzden gelen yılda her şey güzel olsun istiyoruz.” diye konuştu. 

“BELEDİYENİN KURMASI GÜVEN VERİYOR”

Ayşenur Gürses de şunları söyledi: “Dayanışma içinde olmak için bu pazar önemli. Bölgeye bu şekilde ulaşıyoruz. Yoksa başka ulaşamıyoruz. Belediyenin bunu yapması çok önemli. Üreticinden bize geliyor. Güvenli oluyor. Başkanımıza güvenimiz sonsuz. Yeni yılda her şey çok güzel olsun. Sağlık ve barış içinde yaşayalım. Umutlarımız taze tutmaya çalışıyoruz.”


 


ARŞİV