Yol şarkıları

Tatilde İstanbul’dan uzaklaşmayı planlayanlara, yolculukta dinlemek için keyifli bir müzik listesi hazırladık

22 Haziran 2023 - 18:31

DÜNYADAN UZAK

Dünyadan Uzak yol şarkıları arasında bir klasik. Pinhani şarkısı birkaç gün de olsa Dünya’dan uzak bir yer bulma umudu taşıyanların şarkısı. Hele Bi Gel, Bilir O Beni yolculuk için tavsiye edeceğimiz diğer Pinhani şarkıları.

KOCA ŞİŞKO YAŞLI DÜNYA

Adamlar’ın yıllar önce çıkan bu şarkısı hâlâ çok seviliyor. Ve eğlenceli, hayata sitem etmeli biraz da taş atmalı hoş bir yol şarkısı. Adamlar’ın son EP’sinden Yaktı Geçti de yolda dinlenebilecek şarkılar arasında.

YOLLAR

Cihan Mürtezaoğlu’nun Yollar şarkısı hem bir yol hem de hayat şarkısı. Nihayetinde yolu şaşırmadan, keçi kaçırmadan yaşanmıyor yıllar. Mürtezaoğlu’nun şarkılarından Hangi Yol, Kör Dünya, Zaman Memuru yoldaşlık edebilecek birkaç yol şarkısından.

BODRUM

Rotasını Bodrum’a çevirecek olanlar için Yüzyüzeyken Konuşuruz’dan Bodrum tam bir yol şarkısı. Hem hareketli, hem duygusal efil efil bir şarkı olan Bodrum’un son dizeleri de oldukça manidar.

KARA ÜZÜM HABBESİ

Kardeş Türküler’in söylediği Kara Üzüm Habbesi yola erken çıkanları uyandıracak, yorulanları canlandıracak yol şarkılarından biri. Siz yinede otoyolda durup halay çekmeye kalkışmayın. Burçak Tarlası, Mirkut, Şukar Şukar ile de memleketi türkülerle gezmiş olursunuz.

GEZİYORUM DÜNYA İŞTE

Her ne kadar Antidepresan 100 milyonun üzerinde dinlenmiş olsa da eski Mabel Matiz dinleyicileri en önemli albüm Gök Nerede’dir. Albümün en sevilen şarkılarından biri olan sözlerini Sinem Sal ile birlikte yazdığı Geziyorum Dünya İşte hem bir yaz hem de bir isyan şarkısı.

DERİNDEN DERİNDEN

Her ne kadar tatile gidiyor olsak da Barış Diri’nin “Hayat bazen yolunda gitmez ve biz onu nasıl anlatacağımızı bilmeyiz” temalı şarkısı yol boyu ruhumuza iyi gelecek şarkılardan biri.

HANGİMİZ SEVMEDİK

Hangimiz bir yolculuğu bir Müslüm Gürses dinlemeden tamamladık ki. Bir vefasız için yol gözleyenler, yakılıp, yıkılıp yine de sevenler… Ez cümle yollar herkesten bir anı saklıyor. Müslüm Gürses’in aşk halini anlattığı bu şarkıya bağıra çağıra eşlik etmeden yol tamamlanmış sayılmıyor.

KAFA

Çantasını arabanın arkasına atıp çıkanlar, sırt çantasını kapıp yola koyulanlar…  Aşkına da işine diyenler… Sıla tam da sizin için bir şarkı yapmış. Kafa nereye biz oraya…  Sıla’dan devam etmek isteyenlere Aslan Gibi, Vaziyetler, Reverans önerilerimiz arasında.

BENİ HATIRLA

Taze aşk acısı çekiyor olsun olmasın, herkesin hatırladığı ya da hatırlanmak istediği biri vardır. Ceylan Ertem ve Melek Mosso’nun birlikte söylediği Beni Hatırla hem bir klasik olması hem de şahane bir düet olması nedeniyle yol şarkıları arasına girmeyi hak ediyor.

YOLCU

Usta halk ozanı Neşet Ertaş’ın Yolcu türküsü de yol boyunca dinlenecek türkülerden biri. Her dizesinden bilgelik akan türkü yol boyunca ağaçlara, börtü böceğe, göğe, denize selam ederken insana her daim yolcu olduğunu hatırlatıyor. Neşet Ertaş’tan devam etmek isteyenlere  Yalan Dünya, Neredesin Sen önerilerimizden bir kaçı.

BİR DERDİM VAR

mor ve ötesi’nin efsane şarkılarından biri olan “Bir Derdim Var” dinlerken mutlaka eşlik edeceğiniz şarkılardan biri. Yol boyunca grubun Cambaz’a Bak, Uyan şarkıları da dinlenebilir.

SEN DAHA GÜZEL

Dumanın en güzel şarkılarından biri olan senden daha güzel yol boyu hem birlikte hem de tek başına bağır çağır söylenecek şarkılardan biri.

FARKINDAYIM

Sadece Sezen Aksu şarkılarından oluşacak bir yol listesi hazırlamak mümkün ama tatil biraz da arınma, kendine bakma haliyse yol listesinde Farkındayım iyi seçimlerden biri.

 

Etiketler; yol şarkı

ARŞİV