Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 73’üncüsü düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri sahiplerini buldu

10 Ağustos 2018 - 11:49

2018 Yunus Nadi Ödülleri Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapılan törenle sahiplerine verildi. Ödül törenine eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Emine Gülizar Emecan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Başkan Yardımcısı Onur Timurlenk, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Cumhuriyet gazetesi çalışanları ve katıldı.

Ebru Erkekli’nin sunuculuğunu yaptığı tören, Nebil Özgentürk’ün hazırladığı, Rutkay Aziz’in seslendirdiği, Cumhuriyet gazetesinin tarihini anlatan ve İlhan Selçuk’un konuşmalarının yer aldığı video gösterimi ile başladı. Videonun son bölümünde Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun cezaevinden tahliye olduktan sonra yaptıkları konuşmalar yer aldı.

ÖYKÜ, ROMAN, ARAŞTIRMA VE ŞİİR ÖDÜLLERİ

2018 Yunus Nadi Ödülleri’nde Edebiyat Ana Dalı’nda “Öykü”, “Roman” ve “Şiir”; Bilimsel Araştırma Ana Dalı’nda ise “Sosyal Bilimler ve Araştırma” ödülleri dağıtıldı. Öykü Ödülü’nün sahibi “Öteki Düşler” adlı kitabıyla Yiğit Bener oldu. Yunus Nadi Roman Ödülü’nü ise “Göl Yazı” adlı eseriyle Enis Batur kazandı. Yunus Nadi Şiir Ödülü’nü ise Yücel Kayıran ve küçük İskender paylaştı.

Yunus Nadi Ödülleri Sosyal Bilimler Araştırma ödülüne İlyas Küçükcan’ın “Öncesi ve Sonrasıyla Çifteler Köy Enstitüsü” adlı kitabını uygun gördü. Küçükcan, ödülünü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun elinden aldı.

  


ARŞİV