1 Temmuz: Şaka Yapma Günü
2 Temmuz: UFO Günü / Korkuluk Yapma Günü / Aynada Kendine İltifat Etme Günü
3 Temmuz: İtaatsizlik Günü
4 Temmuz: Asfaltta Yumurta Pişirme Günü
5 Temmuz: Bikini Günü / İşkolikler Günü
6 Temmuz: Öpüşme Günü
7 Temmuz: Doğruyu Söyleme Günü
10 Temmuz: Şehir Çadırcıları Günü
12 Temmuz: Farklı Renkli Gözler Günü
13 Temmuz: Patates Kızartması Günü
17 Temmuz: Dünya Emoji Günü
18 Temmuz: Havyar Günü
21 Temmuz: Abur Cubur Günü
22 Temmuz: Hamak Günü
24 Temmuz: Kuzenler Günü
25 Temmuz: Mutfak Şefleri Günü / İğne Günü
26 Temmuz: Amcalar ve Halalar Günü
27 Temmuz: Pantolonunu Yürüyüşe Çıkarma Günü
29 Temmuz: Kaplan Günü
30 Temmuz: Arkadaşlık Günü / Cheesecake Günü
31 Temmuz: Nadir Bulunan Müzik Enstrümanı Günü
1 Temmuz- Yanlış Pantolon Günü: 1997 yılında, İngiltere’deki Bristol Çocuk Hastanesi için para toplayarak hasta çocukları desteklemek amacıyla ilk Yanlış Pantolon Günü etkinliği düzenlendi. Bir bağış toplama derneği olan The Grand Appeal ve Aardman tarafından başlatıldı. Herkesin Birleşik Krallık'taki çocuk hastaneleri ve bakımevleri için para toplamayı amaçlayan bu ulusal etkinliğe katılma şansı var. Yapmanız gereken tek şey, sahip olduğunuz en tuhaf pantolonu giymek… Başlangıçta, bu etkinliğin tek amacı hastane için para toplamak olsa da, hareket Birleşik Krallık'taki hastanelerde ve bakımevlerinde hasta çocukları desteklemeyi içerecek şekilde genişledi. Vakıf, Birleşik Krallık genelinde çocukların sağlık hizmetlerini desteklemeyi amaçladı ve etkinlik bu şekilde büyük ilgi gördü. 2003 yılında Yanlış Pantolon Günü ülke çapında hasta çocukları desteklemek için başarılı bir şekilde yapıldı ve yaklaşık bir milyon İngiliz Sterlini toplandı.
2 Temmuz-Unuttum Günü: Bugün kime mutlu yıllar dilemeliydin? Unuttun mu? O halde bugün sizin için uygun! Bu gün basitçe “hatırlamamak” için bir gün. Bir şekilde aklından çıkardığın şeyler için bir bahanen olmasını dilediysen, bugün buna sahipsin! Bugünü sadece unutmanıza izin vererek kutlayabilirsiniz. Yahut birine bir kart gönderin ve “unuttuğunuz” için özür dileyin. Ulusal Unuttum Günü'nün yaratıcısı Gaye Anderson, hayatında bir şeyleri hatırlamakta zorlandığı bir dönem nedeniyle bu günü yarattı. Kızmak yerine, bu günü rahatlamak ve kendini -unutmak- için kullandı.
11 Temmuz- Yalnızları Mutlu Etme Günü: Bir arkadaş, aile üyesi, eski komşu, yeni sınıf arkadaşı, ebeveyn, çocuk veya hayatınızdaki herhangi biri olsun, yalnız olan veya zor bir dönemden geçen birini tanıyorsanız, bugün onları bir ziyaret, bir kucaklama ile şaşırtın. Bu özel gün, yalnızlığın olumsuz ve uzun vadeli etkileri hakkında farkındalık yaratmayı umuyor. Günün ilk ne zaman kutlandığına dair resmi bir kayıt yok, ancak insanlar ABD-Detroit, Michigan'dan Francis Pesek'in kurucusu olduğu görüşünde.
12 Temmuz – Sadelik Günü: İnsanları günlük hayatın karmaşasından kurtarmak için yaratıldı. Teknoloji hayatımızı bizim için kolaylaştırdığı kadar, bizi tüketti ve hayatın her alanında rekabet yarattı - yaşam tarzlarını karşılaştırdı, daha fazla şey biriktirme isteğini arttırdı ve herkesin abartılı bir yaşam sürmesi gerektiği fikri yayıldı. Basit bir hayat, sosyal medyada pek dikkat çekmez. Bu nedenle Ulusal Sadelik Günü, odağımızı içsel olarak yönlendirmenin ve hayatımızdaki gereksiz dağınıklığı ortadan kaldırmanın önemini vurguluyor. İhtiyaçlarımızı yeniden değerlendirmek ve “azın daha çok olduğunu” anlamak için bir şans.
19 Temmuz - Dil Çıkarın Günü: Her yıl Temmuz ayında, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde kutlanır, ancak bu tuhaf tatili kutlamanın nedeni bir sırdır. Bu günün öneminin arkasında farklı teoriler var. Bazıları bunun kişiyi doktora gitmeye teşvik ettiğini söylerken, diğerleri bunu şüphelenmeyen bir kişiye şakacı bir şekilde dillerini çıkarmak için bir fırsat olarak görüyor. Birkaç kişi birine dil çıkarmanın son derece kaba olduğuna ve saygısızlık işareti olduğuna inanıyor. Çoğu zaman, dilinizi dışarı çıkarmak, maksimum konsantrasyon gerektiren görevlerle uğraşırken otomatik bir tepki olabilir. Bu günün birkaç nedeni olabilir, ancak ortaya çıktığından beri ciddi yaşamlarımıza eğlence kattığı için benimsendi.