E HARFİ
Eray Canberk: ‘Eskimiş Yalnızlığa’ ve ‘Kurtlu Sularda Zaman’ adlı şiir kitapları olan, “Öğretmenim Erenköy’ü hatırla / Erenköy'ün baharını değil / Hayatını… hayatımızı / Nasıl çeviriyorlar kara kışa” dizelerini yazan, Haydarpaşa Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde ve İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nda okuyup mezun olan, 1957'den beri Kadıköy'de yaşayan 1940 doğumlu şair –yazar- çevirmen-öğretmen.
Ercüment Kalmık: 1909-1971 yılları arasında yaşamış, mimar Emin Onat'ın tasarladığı Moda burnundaki Marmara Apartmanı'nın giriş holünde yaptığı panolar yer alan, 1997 yılında eşi Ayşe Kalmık tarafından Gümüşsuyu’ndaki evi müzeye çevrilen ressam.
Ercüment Uçarı: 1928-1996 yılları arasında yaşayan, ‘Köprüleri ellerimle tutuyorum / Fesleğenler içinde bir rüya yeni / Tazeyim bilmem kaç senesi / Belki Erenköy'deyim / İçimde bir köşkün bahçesi’ dizelerinin de yer aldığı İstanbul şiirinin şairi.
Ercüment Ünlü: 10 Kasım 1937 İstanbul'da doğan, 1960 yılında aynı eğitim yolunda ilerlediği Ergun Erşahin ile Kadıköy'de proje ve inşaat işlerine başlayan, ilçede pek çok apartman yapan, Kadıköy ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri’nde meclis üyeliği ve başkan yardımcılığını görevlerinde buluna, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyeliği yapan, 2 Ocak 2015'teki ölümüne değin Kadıköy'de yaşayan mimar.
Erdal Alova: 1952 doğumlu, En Son Çıkan Şarkılar, Giz Dökümü ve Bitik Kent adlı şiir kitapları olan, 2000'lerden sonra adını Alova olarak kullanan Kadıköylü şair, çevirmen ve redaktör.
Erdem Buri: 21 Şubat 1925'te doğan, edebiyatçı, yazar, öğretmen, milletvekili, siyasetçi Hamdullah Suphi Tanrıöver ve yazar Suat Derviş'in yeğeni olan, Buri soyadının bir içki sofrasında Mustafa Kemal Atatürk tarafından konduğu söylenen, doğma büyüme Moda'lı olan, 1962 yılında Modalı Tülay German ile tanışıp 30 yıllık bir aşk ve müzik işbirliği gerçekleştiren, Anadolu-pop akımını German’la birlikte Burçak Tarlası plağıyla başlatan, Türkiye İşçi Partili olup sosyalist olmaktan gurur duyan, 1966'da German’la siyasi baskı yüzünden Türkiye'den ayrılan, 1993'te Fransa'da eşinin kollarında hayata veda eden müzisyen ve besteci.
Erdil Yaşaroğlu: 1971'de Kadıköy'de doğan, Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu olan, 1989’da Limon dergisine giren, dergi Leman adını aldıktan sonra 2002'ye kadar orada çizmeyi sürdüren, pek çok tv programında çalışan, oyuncu Begüm Kütük ile evli olan mizahçı.
Erenköy: Mirkelam'ın ‘Önünden geçtim dün o evin / Erenköy'de hani / Büyütmeye çalıştığımız o çiçek solmuş’ dizelerini içeren şarkısı.
Erenköy Palas: Kadıköylü ünlü mimar Melih Koray'ın 1960'ların başında tasarladığı, dinamik çevre kurgusu ile çoğu apartman yapısından ayrılan Erenköy apartmanı.
Erenköyü’nde Bahar: “İstanbul'un öyledir baharı / Bir aşk olurverdi aşinalık / Aylarca hayal içinde kaldı / Zannımca Erenköyü’nde artık / Görmez felek öyle bir baharı” dizelerini de içeren Yahya Kemal Beyatlı şiiri.
Erenköyü’nde Bir Anne: Kadıköylü şair Osman Serhat Erkekli'nin, “Erenköyü’nde bir anne, maskesiz, sade / Şiirin okşadığı kalem misali bir çocuk / Boyuna annesini, annesinin çantasını karıştırıyor / Anne uzatıp uzatıp veriyor kendini, her şeyini / Gülümsüyor sade” dizelerini içeren şiiri.
Ergun Erşahin: 1958 doğumlu, Kadıköylü mimar arkadaşı Ercüment Ünlü ile kurduğu mimarlık ofisi ile Kadıköy'de birçok apartman tasarlayan, 2018'de hayata veda eden mimar.