F harfi (devam)
Ferda Çağlayan: Kadıköy Heykelleri adlı kitabı olan, resim, heykel ve fotoğraf tarihine yönelik çalışmalarını sürdüren fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni.
Ferhat Göçer: 1970 doğumlu, Kadıköy adlı şarkısı "Kadıköy'de buldum bir kıyı kahvesi / Çöktüm iskemlesine yıkıldım öldüm" dizelerini de içeren şarkıcı, doktor.
Feriha Tevfik Hanım: 1929 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nin düzenlediği yarışmayla Türkiye'nin ilk güzellik kraliçesi olan, Bir Kavuk Devrildi, Tosun Paşa, Leblebici Horhor Ağa, Karım Beni Aldatırsa, Bir Millet Uyanıyor ve Kaçakçılar adlı filmlerde rol alan, Modalı güzel.
Ferit Ziya: 3 Haziran 1934'te, Göztepe'de planörle ilk uçuş denemesini yapan Kadıköylü genç.
Fevzi Atabek: 7 Haziran 1954'te İstanbul'da doğan, Saint Joseph Lisesi'ni bitiren, spora 1966 yılında İstanbul Atlı Spor Kulübü'nde başlayan, uluslararası yarışmalarda 6 kez birincilik kazanan, 300'e yakan ulusal birinciliği olan, milli formayı 70 defa giyen, milli sporcu ve iş insani.
Feyhaman Duran: 30 Eylül 1886'da Kadıköy'de doğan, Çallı Kuşağı ressamlarından olan, özellikle Atatürk ve İnönü portreleriyle tanınan ressam.
Feza Sineması: Altıyol'dan Kuşdili'ne inerken sağda yer alan Efes Çarşısı'ndaki iki eski sinemadan biri.
Fırat Pasajı: Kadıköy Çarşı Migros'un yanında bulunan, içinde zücaciyeden, bıçakçıya, gözlük-şemsiye tamircisinden tütüncüye, iş önlükçüsünden çilingire kadar her türlü meslek dükkânı olan, pazar günleri kapalı olan pasaj.
Fırat Tanış: 1975 doğumlu, pek çok oyun, dizi ve filmde rol alan Kadıköylü oyuncu.
Fırat Uran: 1988 Adana doğumlu olan, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan, avukatlık ruhsatını aldıktan sonra, Los Angeles'ta UCLA Üniversitesi'nde yazarlık üzerine eğitimler alan, ardından New York Film Academy'de yönetmenlik eğitimini tamamlayan, Türkiye'de Ölüm Hastalığı adlı tiyatro oyununu yöneten, Otobanda Kaybolanlar adlı kitabıyla kendini kabul ettiren, ikinci kitabı Kara Köpek'te okurları çocukluk anılarından travmalara, aile yaralarından spritüelliğe, Rüya Sineması'ndan Kadıköy'e uzun bir yolculuğa çıkaran, LGBTİ+bireylerin yaşam deneyimlerden izleri aktaran Kadıköylü yazar.
Fikret Kızılok: 1946-2001 yılları arasında yaşamış, Bostancı Çatalçeşme'de evi, dişçi muayenehanesi ve kurduğu Çekirdek Sanat Evi bulunan, burada diğer Kadıköylü Bülent Ortaçgil'le müzik çalışmalarına imza atan sanatçı.
Fikret Mualla: 1903 yılında Moda semtinde doğan, çocukluk ve gençlik yılları Kadıköy, Bahariye çevresinde geçen, Saint Joseph ve Galatasaray liselerinde eğitim gören, çalkantılı ve bohem yaşam tarzı nedeniyle sadece sanatı değil, yaşamı da resim tarihine adeta bir mitoloji olarak geçen, 1967'de Fransa'da ölen, Yoğurt- çu Parkı'nda, 2012 yılında heykeltıraş Hüseyin Yüce'nin yaptığı bronz/cam heykeli bulunan, Kadıköylü ünlü bohem ressam.
Filiz Tezcan Çalhan: Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Sanatı Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan, Söğütlüçeşme Mahmut Baba Mezarlığı'ndaki Mezar Taşları Tipolojisi Hakkında Bir Deneme adıyla tez hazırlayan, Kadıköylü akademisyen.
Filizli Köşk: Göztepe, Mustafa Mazhar Bey Sokağı'ndaki, II. Abdülmecid'in başkatibi olan Tahsin Paşa adına yaptırılan, art- nouveau özellikler taşıyan, birkaç kez el değiştiren, bugün Türk Parlamenterler Birliği Sosyal Tesisi olarak kullanılan tarihi köşk.
Firuzan Apartmanı: Yeldeğirmeni'ndeki tarihi apartmanlardan biri.
Flaneur Kitabevi: Yeldeğirmeni, Duatepe Sokak'ta bulunan, 2012'den beri grafik-roman yayıncılığı yapan, yeraltı çizgilerin- den biyografilere, sürreel çalışmalardan edebiyata uzanan, atölyeler, seminerler, gösteriler düzenleyen dükkân.