Ford Mach I: Sevim Burak'ın, 29 Ekim 1973'te Bağdat Caddesi'ndeki gençlerin otomobil yarışlarıyla başlayan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Boğaz Köprüsü'nün açılışıyla -yarışçıların köprüye girmesiyle devam eden romanının adı. Bu eserinde Burak, uzun yıllar yaşamını sürdürdüğü Bağdat Caddesi’nin ve onun çevresinde oluşmuş yaşam tarzının, kültürünün 70’li yılların sonu ve 80’li yılların başında İstanbul’un nüfus yapısının değişimi, betonlaşma ve bununla birlikte gelen kültür erozyonunun yarattığı yabancılaşma ve işgal duygusunu anlatır.
Fredericilerin Köşkü (Sarı Köşk): Moda Fazıl Paşa Sokak No: 14'te bulunan, Moda'daki birçok güzel yapıda imzası olan Mimar Constantine P. Pappa tarafından 1901'de yapılan, mimarın kendi evi de bu sokağın köşesinde olan, 1800'lü yıllarda İstanbul'a yerleşen İtalyan asıllı Belçika uyruklu tüccar bir aile olan Fredericilerin oğlu Fransuva Frederici ve Modalı Tubinilerin kızı Anet Tubini evlenince Moda'daki bu eve taşınılan, bugün Umman Fahri Başkonsolosluğu Rezidansı olarak kullanılan tarihi bina. (19.Yüzyıl’da ticaretle uğraşan, Siroz Adası’ndan Kadıköy’e göçmüş Latin kökenli bir aile olan Tubiniler, Mühürdar civarında malikane ve köşkler yaptırıp, sonradan başka ailelerin de bu semte taşınmasını sağlamışlar. Bu ailenin semti meşhur etmesiyle, Avrupa modasını yansıtan hayat tarzıyla moda olmaya başlayan semtin, daha sonraları “Moda” ismini aldığı söyleniyor.)
Fritz Neumark: 1900-1991 yılları arasında yaşamış, Hitler faşizminden kaçarak Türkiye'ye sığınan, 1933-53 yılları arasında Moda’da ikamet eden, Veronica adlı kızı tüm Modalı genç erkeklerin gözdesi olan, Türkiye'de iktisat öğreniminin gelişmesinde ve gelir vergisi yasalarının hazırlanmasında önemli katkıları olan Yahudi asıllı Alman ordinaryus profesör iktisatçı.
Fuat Güner: 1948'de Kalamış’ta doğan, Saint Joseph Lisesi ve İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (Şimdiki Yıldız Teknik Üniversitesi) inşaat bölümünü bitiren, Kadıköylü yıllarında Fenerbahçe genç takımına giren, Mazhar Alanson'la Kaygısızlar grubunu kuran, 1973 yılında Mazhar-Fuat olarak Türküz Türkü Çağırırız albümünü çıkaran, 1970 sonları ve 1980 başlarında Mazhar Alanson ve Özkan Uğur'la kolektif işlerde yer alan, birlikte Ferhan Şensoy'un Şahları da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, Kukla ve Kuklacı oyunlarının müziklerini yapan, 1984'te Mazhar Alanson ve Özkan Uğurla beraber MFÖ adı altında Ele Güne Karşı Yapayalnız adlı ilk albümlerini yayımlayan müzik insanı.
Fügen Kıvılcımer: 1941 doğumlu, Cemal Süreya'nın günlüklerinde sık sık adı geçen ‘Dük Cebeci’ lakaplı emekli vali yardımcısı Ercüment Gençer'in (ö: 2002) eşi, Kadıköyü'nün Romanı'nı yazan Safiye Erol'un akrabası olan, yaşamını halen Kadıköy'de sürdüren şair, ressam, öykücü.
Füruzan: 1932 doğumlu, Parasız Yatılı, Kırk Yedililer ve Benim Sinemalarım adlı yapıtlarıyla bilinen, "Benim için Haydarpaşa Garı çocukluğumun sevgilerinden biridir. Ne kadar çok trene bindim. Kadıköy ve Haydarpaşa benim için hep sevinç konusu oldu… " diyen, eski bir Kadıköylü olan öykü, roman, oyun, gezi, çocuk kitabı yazarı, şair.
Füsun Batum: Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu başta olmak üzere, Kadı- köy Gönüllüleri, FK Sevgi Korosu ve Suzidil toplulukların şef liğini yapan, çeşitli mekânlarda sahne alan, 20 yseneyi aşkın bir müzik kariyeri bulunan, Kadıköy’ü “sanatın beşiği” olarak gören, Türk Sanat Müziği’ne hiçbir yerde Kadıköy kadar değerin ve önemin verilmediğini söyleyen Kadıköylü TSM şarkıcısı, şefi, eğitmeni.