İ HARFİ
Independenta: 15 Kasım 1979 tarihinde, Haydarpaşa açıklarında, Yunan kosteriyle çarpışıp patlayan ve uzun süre yanan, Haydarpaşa Garı'na ve denize yakın her yere zarar veren Rumen tankeri.
İngiliz Tenis Kulübü: İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Whittall'lerin ve öteki İngiliz ailelerinin Türkiye'yi terk etmesiyle sahipsiz kalan, tenis oynayacak kimse bulamayan, arazisi yıllarca harabe halinde duran, sonra yerine Moda Camii yapılan tenis kulübü.
İpek Tekil: Benim Sevgili Ünlülerim adlı kitabında pek çok Kadıköylü sanatçıyı anıp anlatan Kadıköylü ressam.
İskender Songur: Kadıköy ve Moda'dan hiç kopmayan, Süreyya Operası'nın yanındaki Kalfaoğlu Sokak'ta oturan, Moda Spor Kulübü, Moda Deniz Kulübü, Yelken Kulübü gibi Moda'nın önemli derneklerinin kuruluşunda bilfiil sporculuk, yüzücülük yapan, Türkiye'nin ilk yurtdışı muhabirlerinden biri olan, dünyayı dolaşarak röportajlar yayınlayan, mesleğini Amerika'da sürdüren, 2011’de vefat eden gazeteci, sporcu.
İsmail Hikmet Ertaylan: 1899'da İstanbul'da doğan, Galatasaray Lisesi ve Mekteb-i Mülkiye mezunu olan, Galatasaray Lisesi ve Robert Kolej'de edebiyat öğretmenliği, Düyun-u Umumiyet Kalemi'nde memurluk, Kadıköy Lisesi'nde müdür yardımcılığı, Ankara Kız Lisesi Müdürlüğü, Atatürk Enstitüsü'nde edebiyat öğretmenliği, Kıbrıs Kız Lisesi'nde müdürlük ve bakanlık müfettişliği yapan, Vuslat-ı Memnua, Ateş Olur da Yakmaz mı ve Kır Çiçekleri adlı kitapları da bulunan, 1967'de Feneryolu'ndaki evinde hayata gözlerini kapayan, edebiyat tarihçisi, öğretmeni, yöneticisi, şair ve yazar.
İstanbul: 1928-1996 yılları arasında yaşayan Ercüment Uçarı'nın "Köprüleri ellerimle tutuyorum / Fesleğenler içinde bir rüya yer / Tazeyim bilmem kaç senesi / Belki Erenköy'deyim / İçimde bir köşkün bahçesi" dizelerini içeren şiiri.
İstanbul: 1917-1985 yılları arasında yaşayan A. Kadir'in (İbrahim Abdülkadir Meriçboyu) "Orda, adamı düşündüren / denizler vardır / ışıltılı ve berrak / şurda gemiler durmuş / kimbilir / zincirleri ne ağırdır / Sarayburnu / Kızkulesi / Haydarpaşa" dizelerini içeren şiiri.
İstanbul Bulutu: Arif Damar'ın, "Bulut gelir pare pare / Ada'da Moda'da ak / Haliç üstünde kara / Topkapı'da karışır kayıplara” dizelerini içeren şiiri.
İstanbul Kazan Ben Kepçe: Sermet Muhtar Alus'un, Meşrutiyet ve Birinci Dünya Savaşı yılları itibarıyla (1908-1918) “kibar, münevver, edip, şair, muharrir herkes"in Kadıköylü olduğunu anlattığı kitabı.
İstanbul'u Geziyorum Gözlerim Açık/ Bir İstanbul Kültürü Kitabı: Sanat tarihçisi ve İstanbul araştırmacısı Haldun Hürel'in, semt semt İstanbul'un izini sürdüğü, Kadıköy'e hayli sık uğrayıp havasını, suyunu, tarihini, yapılarını, sokaklarını, insanlarını anlattığı kitabı.
İşkence Mağdurlarına Saygı Anıtı: Kadıköy Belediyesi’nin 12 Mart askeri darbesi sırasında Mit ve Kontrgerillanın sorgulama merkezi olarak kullanarak binlerce kişiye işkence uyguladığı Zihnipaşa Köşkü önüne yaptırdığı, Rahmi Aksungur’un imzasını taşıyan, 2013’te açılan anıt.
İtalyan Apartmanı: 1909’da Musevi cemaatinden Levi Kehribarcı tarafından yaptırılan yedi katlı, 14 daireli, Yeldeğirmeni-İskele Sokak’taki tarihi Valpreda Apartmanı.
İtalyan Kilisesi: Moda'nın eski sahibi Tubini Ailesi'nin kendi ibadetleri için 1860 yılında yaptırdığı, Mühürdar Caddesi'ndeki eski İSKİ'nin yanında yer alan, bugün adı Anadolu Protestan Kilisesi olan tarihi kilise.
İzel Rozental: 1951 doğumlu, Moda Sevgilim adlı kitabı da olan, Modalı mizahçı, karikatürist, yazar ve iş insani.
İzidor Bonhevr:Altıyol'daki meşhur Boğa heykelini yapan Fransız heykeltıraş.
İzzet Keribar: 1936'da, Yeldeğirmeni'ndeki Kehribarcı Apartmanı'nda doğan, İFSAK onur üyesi olan, profesyonel fotoğraf sanatçısı.