K HARFİ (devam)
Kel Hasan: 1863’te Kadıköy'de fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, Kadıköy'de yoğurtçuluk yaparken çok sevdiği ve heveslisi olduğu tiyatroya başlayan, ilk kez sahneye 1885 yılında Küçük İsmail'in kumpanyasının Kuşdili Çayırı'nda verdiği temsillerle çıkan, II. Abdülhamit döneminde saray oyunculuğuna alınmasıyla tuluat tiyatrosunun en gözde adı olan, saçı olmaması nedeniyle ‘kel’ sıfatıyla yaşatan, İsmail Dümbüllü'yü yetiştirip kavuğunu ona devreden, 1929’da vefat eden usta tuluat oyuncusu.
Kemal Atatürk Lisesi: Yeldeğirmeni-İskele Sokak'ta 1895 yılında, Sainte-Euphemie Lisesi olarak açılan, 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle Maarif Vekaleti emrine verilen lise.
Kemal Belgin: 1945 doğumlu, Saint Joseph Lisesi'nin bitiren, birçok gazetenin spor servisinde yöneticilik, köşe yazarlığı, muhabirlik yapan, Marmara Üniversitesi'nde spor tarihi ve spor gazeteciliği dersleri veren, birçok TV kanalında yorumculuk yapan, Kadıköylü spor yazarı.
Kemal Gökhan Gürses: 1964'te İstanbul'da doğan, Türkiye'nin en çok film çeken yönetmenlerinden Muharrem Gürses'in oğlu, komedyen Atilla Arcan'ın kardeşi olan, Cumhuriyet Gazetesi'nde Ağaç Yaşken Eğilir adlı bandı çizen, Hürriyet Gazetesi için “Zon-telektüel Abdullah”ı hazırlayan, Deli Dergisi'nin kuruculuğunu ve çizerliğini yapan Kadıköylü karikatürist.
Kemal Özer: 1925-2009 yılları arasında yaşayan, Tedirgin Olmasam adlı şiirinde, “İskeleden kalkınca vapurumuz / çay söylüyorum her sabah / ve açıp okumaya başlıyorum gazetemi / düşmanca bir bakışla karşılaşmadan / Değişti diyeceğim her şey / gözüm iliştikçe tedirgin olmasam / her gün biraz daha sulara gömülen / Batık 'İntependenta'ya, eskisi gibi" dizeleri yer alan şair.
Kemal Sunal Sokağı: Eski adı Papatyalı Sokak olan, büyük sinema sanatçısı Kemal Sunal ve ailesi bu sokakta oturduğu için onun adı verilen, zamanında Celal Bayar ve Ziya Osman Saba'nın oturmuş olduğu, Çiftehavuzlar'daki sokak.
Kemal Tahir Evi: Şaşkınbakkal'da, Kemal Tahir'in son yıllarını geçirdiği, kitaplığını, çalışma masasını, daktilosunu, yatağını, o meşhur kalın çerçeveli gözlüğünü, piposunu, saatini, Nazım Hikmet'e ait daktiloyu, mektupları ve diğer kişisel eşyayı barındıran ev.
Kenan Güvenç: 1957 yılında Kadıköy'de doğan, 1974-1979 Yıldız Teknik Üniversitesi, 1984-1986 yıllarında ODTÜ'de mimarlık eğitimi gören, 1986'dan bu yana kurduğu ekiplerle girdiği mimari proje yarışmalarında ödüller kazanan mimar.
Kendine Özgü Bir Semt: MODA: Gökhan Önce'nin yazdığı, Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları'nın yayımladığı, Moda'nın M.Ö 675'ten başlayıp bugünlere kadar tarihini, yaşantısını anlattığı kitabı.
Kent Sineması: Kızıltoprak tren istasyonunun hemen yanında yer alan, zamanında kaliteli filmler getiren eski sinema.
Kerem Güney: 1939-2012 yılları arasında yaşayan, 70'li yılların sonunda Kadıköy'de Küçük Ev adlı, sanatçıların da uğrak mekânı olan bir meyhane açan, Aldırma Gönül adlı şarkısıyla tanınan Kadıköylü müzisyen, besteci, şarkıcı.
Kerim Çaplı: 1949'da İzmir'de doğan, 6 yaşında ailesiyle ABD'ye taşınan, daha 10 yaşında babasının konserlerinde bongo çalan, burada albümler yapıp konserlere çıkan, Türkiye'ye dönüp uzun süre MFÖ'nün bateristliğini yapan, Seyyal Taner ve Nükhet Duru ile çalışan, Kerim Çaplı Band'ı kuran, 2 Kasım 2004'te beyninde oluşan ödem nedeniyle hayatını kaybeden Kadıköylü müzisyen.
Kethüda Çarşı Camii: Serasker Caddesi'nde, 1550 yılında Bayezid Kethüdası Mustafa Ağa tarafından yaptırılan, 1952 yılında onarılan, 1983 yılında restorasyonundan sonra minare yapılan tarihi cami.
Kınar Hanım (Sıvacıyan): 1876-1950 yılları arasında yaşayan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kendi tiyatrosunu kuran ilk iki Ermeni kadın tiyatro sanatçısından biri olan, Mısırlıoğlu Meltem Sokağı'ndaki üç katlı evinde kız kardeşi ve erkek yeğeni ile yaşayan, Ece Ayhan'ın hakkında "ve içinde birikmiş ut çalan kadın elleri olurmuş hep / gibi bir üzünç sökün edermiş akşamları ağlarken kınar / hanım'ın denizlerinden" dizelerini yazdığı, Kurbağalıdere Ermeni Mezarlığı'na gömülen oyuncu.