G HARFİ (devam-son)
Gökşin Sipahioğlu: 28 Aralık 1926'da İzmir'de doğan, Saint Joseph Fransız Lisesi'nde okuyan, sonradan Efes Pilsen basketbol takımına dönüşecek olan Kadıköy Spor'un kurucusu ve oyuncusu olan, İstanbul Üniversitesi'nde gazetecilik eğitimi alan, SIPA Press'i 1973'te kuran, binlerce fotoğrafçı ile çalışmalarını sürdüren, maddi sıkıntılar nedeniyle ajansı 2001 yılında Fransız medya grubu Sud Communication'a satan, 5 Ekim 2011'de, 50 yıla yakın yaşadığı Paris'te yaşamını kaybeden, İstanbul Karaca- ahmet Mezarlığı'na defnedilen gazeteci ve foto muhabiri.
Gönül Halıcı: İstanbul'un Anadolu Yakasında Tarihsel Bir Gezi adlı kitabında, Erenköy Kız Lisesi'ndeki okuduğu yılları, “Köşkün iç ve dış süslemeleri muhteşemdi. Hamamı ve Rıdvan Paşa'nın bahçeye kızı için yaptırmış olduğu kasrın güzelliği dillerde dolaşıyordu. Benim okuduğum dönemde jimnastik derslerini orada yapardık, altın varaklı aynanın güzelliğini unutamam. Yanmadan önce, köşkün içine girildiğinde iki buçuk metre büyüklüğünde, fıskiyeli, aslan ağzından su akan bir havuz varmış." diye anlatan, eşi Ender Halıcı'yla birlikte Kadıköy Ahenk Musiki Topluluğu'nda Türk sanat musikisi icra eden, 1940 doğumlu, Kadıköylü hukukçu, yazar, şair, ressam.
Gönül Ülkü Özcan: 28 Şubat 1931'de Kadıköy'de doğan, 1962'de Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatroları'nda çalışan, eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kuran, televizyonda eşiyle birlikte 16 yıl Kuruntu Ailesi adlı dizide oynayan, 2 Kasım 2016'da yaşamını kaybedip Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilen tiyatro sanatçısı.
Göztepe: Prof. Dr. Bedii N. Şehsuvaroğlu'nun, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından yayımlanan, semt tarihçiliğini başlattığı kitabı.
Grup Göçebe: Bir şarkısına "Kadıköy yolunda ışıl ışıl yanan vapurlar" diye başlayan, Kadıköy'deki Livane Meyhanesi'nin bir dönem vazgeçilmezi olan müzik grubu.
Grup Gündoğarken: Ankara'dan Abim Geldi adlı şarkılarında “Kadıköy'den İstanbul'a ilk avare akşamlar / alnımda ergenlikler / ilk aşkı müjdelermiş / annem babam beni çok severmiş" dizeleri yer alan Kadıköylü müzik grubu.
Guillaume Antoine Olivier: 1756-1814 yılları arasında yaşamış, 1790 tarihli seyahatnamesinde, Kadıköy'de görmeye değer bir şey bulamadığını söyleyen Fransız doğa bilimci, bitki ve böcek uzmanı.
Gülay: Cesaretin Var mı Aşka adlı şarkısıyla tanınan, yıllarca Çiya Sofrası'nın üstündeki Üç Renk'te sahne alan, son yıllarda kanser hastalığıyla savaşan, Kadıköylü müzik sanatçısı.
Güleç Sokak: Ziverbey'in meşhur kedisi Tombili'nin yaşamış olduğu, heykelinin dikildiği, Ziverbey'deki çıkmaz sokak.
Gülriz Sururi: 1929 İstanbul doğumlu, "Kadıköy, modern Türkiye'nin kalesi" diyen, 31 Aralık 2018'de hayata veda eden, tiyatromuzun Sokak Kızı İrma'sı, Kaldırım Serçesi, Desdemona'sı, Zilli Zarife'si, Zilha'sı.
Gülsen Şenol: “Kadıköy'ün Gizli Hazinesi: Pasajlar”ı araştırıp, yazan mimar-araştırmacı.
Gülten Kazgan: 1927 Üsküdar doğumlu, Haydar Kazgan'la evlenince Modalı olan, uzun yıllar İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan, 1994'te emekli olan iktisat profesörü.
Güneş Balıkları: Kenan Hulusi Koray'ın “Moda Plajı'nın Türklerin olduğunu, Kurbağalıdere'ye doğru Alman Kulübü, ileride, öte koyda İngilizlerin kulübü, Belvü Oteli, beton iskeleler, kotralar olarak sıralandığını” belirttiği öyküsü.
Güngör Gençay: 1934-2012 yılları arasında yaşayan, "Suadiye taşıyla toprağıyla aşka gebedir" dizesinin de yer aldığı, İstanbul şiirinin şairi.
Günseli Başar: 1932-2013 yılları arasında yaşayan, 1951 yılında güzellik yarışmasında Türkiye birincisi olan, 1952'de İtalya'da düzenlenen Avrupa Güzellik Yarışması'nda da 1. olan, Erenköy Kız Lisesi'ni bitirdikten sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olan, İstanbul Üniversitesi'nin simgesi olan Atatürk ve Gençlik Anıtı'nın modellerinden biri olan, iki kez evlilik yapan, Aslı adında bir kızı olan, 20 Nisan 2013’te yaşamını yitiren Modalı güzel.