D HARFİ
Dalyan Apartmanı: Moda Mektebi Sokağı’nda bulunan, Moda İskelesi ve Koço’nın üstünde yan yana yapılmış 5 yalı apartmanından biri.
Dalyan Club: Fenerbahçe'de tenis kortları, yüzme havuzu, jimnastik salonu, restoran, bar ve bilardo salonları ile 20 bin metrekarelik alanda kurulu, 1982'den beri faaliyette olan kulüp.
Değirmen Taşları: Yeldeğirmeni'nin girişinde, Halitağa Caddesi'ndeki Karakolhane Caddesi’yle kesiştiği köşede yer alan, heykeltıraş Bülent Çınar'ın yaptığı, semtin eski değirmen taşlarını simgeleyen beton eser.
Demirciyan Apartmanı: Karakolhane Caddesi'nde, Yeldeğirmeni semtinin ilk apartmanlarından biri olan, 1909'da Ermeni Demirciyan ailesi tarafından yaptırılan, tehcir zamanı 1938'de ailenin elinden alınıp Cemal Paşa'nın yaveri Süreyya Paşa'nın miraşçılarına devredilerek adı Süreyya Apartmanı olan, 1950'li yıllarda hem vali muavini hem de kadı olan Tevfik Tura'ya geçen, 1977 yılında bina GEEAYK (Gayrimenkul Eski Eserler Anıtlar Yüksek Kurulu) tarafından 2. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescil edilen, 12 daireli 7 katlı tarihi apartman.
Deniz Kızı Eftelya: Fenerbahçe'de Belvü Oteli’nin içindeki gazinonun yıldızı olan, Atatürk'ün de oraya onu dinlemeye gittiği, sahneye çıktığı zaman Fenerbahçe'de sandallarla onu dinlemeye çıkılan, ‘mehtaba çıkmak’ tabir edilen çilingir sofralı kayık sefalarının vazgeçilmezi olan, tek başına bir sandala binip şarkılar söylerken bütün sazların susup herkesin onu dinlediği rivayet edilen ve bu yüzden ‘Kalamış'ın Sesi’ denilen efsanevi şarkıcı.
Deniz Ocakaçan: Koronavirüs günlerinde, ‘Dam’ adlı oluşumla Mayıs 2020'de online olarak ücretsiz satranç atölyesi gerçekleştiren Kadıköylü satranç ustası.
Deniz Yıldızı Kadın Dayanışma Derneği: Osmanağa Mahallesi Reşit Efendi Sokak'ta bulunan, kadın dayanışmasına yönelik faaliyet gösteren, fiziksel şiddete uğramış kadınları sığınabileceği mekanlara yönlendiren, gönüllü avukat ve psikolog ağı oluşturan sivil toplum kuruluşu.
Derya Büyükuncu: 2 Temmuz 1976'da İstanbul'da doğan, Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitiren, 6 kez olimpiyatlara katılma başarısı gösteren milli yüzücü.
Die Inschriften Von Kalchedon: 1918-2006 yılları arasında yaşamış olan Alman arekolog-filolog ve epigrafist Reinhold Merkelbach’ın 1980’de yayınlanan Kadıköy monografisi kitabı.
Dilek Apartmanı: Mimar Muammer Gerekli'nin Caddebostan'da 1960'ların başında tasarladığı nitelikli bir mimarlık diline imza attığı apartman.
Dilek Hanif:1962'de İstanbul'da doğan, babası Abrakadabra adıyla ünlenen illüzyonist Lütfü Demirtok olan, Erenköy Kız Lisesi'nden mezun olan, ünlü modacı.
Dilman Apartmanı: Kadıköy'de pek çok semtte apartman tasarımları olan mimar Melih Koray'ın Suadiye'de yaptığı, ahşap güneş kırıcıları dikkat çeken 1966 tarihli apartman.
Doğan Ergül: 1968 Kars doğumlu, yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü’nden 1992’de mezun olan, Aşkın ve Suların Öğleni, Uykulu Yağmur adlı şiir kitapları olan, 2 Haziran 2007’de kanser nedeniyle yaşamını yitiren Kadıköylü şair.
Doğan Şener: 1970'li yıllarda Hey Dergisi’nin genel yönetmenliğini yapan, 90'lı yıllarda Show Radyo’da gece programı hazırlayan, Moda'da eşi Zuhal ve baldızı Meral ile birlikte yaşayan, cenazesi 10 aralık 2019’da Moda Camii’nden kaldırılan, Modalı duayen magazin gazetecisi.
Doktor Mahmut Ata Bey'in Evi: Kadıköy Anadolu Lisesi’nin dibindeki Şifa Çıkmazı'nın sonunda, denize inen mevkide bulunan, dönemin ünlü jinekoloğu Mahmut Ata Bayata’nın yaşadığı ve hastalarına baktığı, vefatından kısa bir süre önce, 1963 yılında Bayata’nın hekimliği bırakarak, Yaşar ve Pakize Trak çiftine sattığı, onlar da bir takım tadilatlar yaparak, 1965 yılında Özel Moda Koleji adıyla eğitime açtıkları, uzun yıllar eğitim ve öğretime devam eden kolejin, daha büyük bir kampüse taşınmasıyla boşalan, son sahibinin Trak çiftinin mi yoksa başka birinin mi olduğu bilinmeyen, bir dönem restore edildikten sonra Kanada okulu olarak hizmet veren, Art Deco mimari tarzıyla dikkat çeken, 1930’larda inşa edilmiş olan yapı.
Dün Göztepe’nin: Hüseyin Mayadağ'ın güftesini yazdığı, Teoman Alpay’ın bestelediği, Emel Sayın'ın söylediği, “Dün Göztepe'nin neşeli bir alemi vardı / Şen kahkahanız bahçelerin koynunu sardı” sözlerinin yer aldığı şarkı.
Dünkü ve Bugünkü Kadıköy: Kadıköylü gazeteci, yazar ve şair Mehmet Tanju Akerman'ın 2009'da yayınlanan kitabı.
Dünden Bugüne Caddebostan: Yıldız Demiriz'in 2007'de Yorum Sanat Yayıncılık tarafından yayınlanan, 1936'da babasının Caddebostan’da bir yazlık köşk satın almasından bu yana semti anlattığı kitabı.