Kent Konseyi av yasaklarına uymaya çağırıyor

Kadıköy Kent Konseyi, yasa dışı avlanmalara dur demek için “Av Yasaklarına Uyalım, Yavru Balıkları Koruyalım” kampanyası başlattı

17 Ağustos 2018 - 08:58

Kadıköy Kent Konseyi, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonundan önce avlanma yapılmaması gerektiğine dair  “Av Yasaklarına Uyalım, Yavru Balıkları Koruyalım” kampanyası başlattı. Artan nüfus, kentleşme ve yasadışı avlanmanın birçok balık türünün neslinin tükenmesine sebep olduğunu belirten Kent Konseyi, 20 yıl önce 50’nin üzerinde balık türü olduğuna, günümüzde ise 10-12 balık türüne rastlandığına dikkat çekti. Ayrıca elde edilen hasatlarda da azalma olduğuna değinen Kent Konseyi, 20 yıl önce 480 ton balık avlanabilirken günümüzde 390 ton balık avlanabildiğini vurguladı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı “Yasal Avlanabilir Asgari Balık Boy Ölçüleri”ne göre avlanma yapılması gerektiğine değinen Kadıköy Kent Konseyi, yurttaşlara yasadışı avlananları ihbar ederek 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile para cezası almalarına ve ürünlerine el konmasına katkıda bulunmaları çağrısı yaptı. Kampanyaya birçok STK ve dernek imzacı oldu.

Kadıköy Kent Konseyi, av yasaklarına uyulması için 1 Eylül saat 13.00’da Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanma çağrısı yaptı.

“Yasal Avlanabilir Asgari Balık Boy Ölçüleri”ne göre balıkların sahip olması gereken ölçüler şu şekilde:

Hamsi 9 cm,

Sardalya 11 cm,

Tekir 11 cm,

Barbunya 13 cm,

İstavrit 13 cm,

Mezgit 13 cm,

Lüfer 20 cm,

Palamut 25 cm,

Bakalyaro 25 cm,

Kalkan 45 cm,

Lagos 45 cm,

Kılıç balığı 125 cm


ARŞİV