Kuzey Ormanları’nda hem keşif hem direniş

Kuzey Ormanları Savunması ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi, tahrip edilen Istrancaları savunmak için 15-16 Eylül’de Laladere’de kamp düzenleyecek

06 Eylül 2018 - 15:16

Istrancalara yapılması hedeflenen termik ve nükleer santrale karşı Don Kişot Bisiklet Kolektifi ve Kuzey Ormanları Savunması işbirliğiyle Laladere’de kamp yapılacak. Yoga, hareket, bisiklet ve fotoğraf atölyelerinin yapılacağı kampta ayrıca Kuzey Ormanları’nda direnişin nasıl sağlanacağı da konuşulacak. 15-16 Eylül günlerinde gerçekleşecek olan kamp için Beşiktaş Demokrasi Anıtı ve Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden otobüs kaldırılacak.

“ÜÇ TARAFTAN KISTIRILMIŞ DURUMDA”

Kampın yapılış amacını ve önemini konuştuğumuz Don Kişot Bisiklet Kolektifi ekibinden Merve Vardar, kamp yeri olan Laladere’nin üç taraftan kıstırılmış olduğunu ve orada binlerce ağacın söküldüğünü söylüyor. Durumun orada vahim bir hal aldığını dile getiren Vardar “Orada hayvancılık bitmiş durumda çünkü tırlar, arabalar yüzünden orada kaos ortamı hakim. İnsanlar hayvanlarını dışarı çıkaramıyor telef olacaklar diye. Hayvanlar ahırlarda kendi pisliği içerisinde yaşamak durumunda kalıyor. Turizm çökmüş durumda. Artık denizin altından da bir boru hattı geçtiği için denize girmek yasaklandı. Aynı zamanda balıkçılık da bitmiş halde. Balıkçılar balık avına çıkamıyorlar” dedi.

Laladere halkına verilen vaatlerin gerçekleştirilmediğini dile getiren Vardar “Büyükbaş hayvan başına belli bir miktar para verileceği, balıkçılara her ava çıkamadığı dönemde belli bir miktar para verileceği vaat ediliyor ama biz keşif için gittiğimizde o paranın ödenmediğini ve baya zor durumda olduklarını, köy halkı olarak oranın bitmiş olduğunu ve artık burada yapılacak eylemlerin herhangi bir ses getirmeyeceğinden bahsettiler” diye konuştu.

Bu kampın orada dayanışma ağını güçlendireceğini belirten Vardar, Laladere halkıyla bir arada olmanın ve orada bir şeyler yapıyor olmanın bilgilerini de tazeleyeceğini söyledi.

ISTRANCALAR İÇİN PEDALLAMAYA!

Kampa bisikletleri ile gidecek olan Don Kişot Bisiklet Kolektifi, herkesi Istrancalar için pedallamaya çağırıyor. Kolektif, 15 Eylül saat 09.00’da Beşiktaş Demokrasi Anıtı önünden hareket edecek.


ARŞİV