Zirve öncesi iklim elçilerinden eylem

Küresel çapta düzenlenecek “İklim İçin Ses Ver” eylemi, iklim değişikliğine karşı yerel yönetimleri fosilsiz bir gelecek için harekete geçmeye çağırıyor

17 Ağustos 2018 - 08:42

Yerel yönetimleri iklim değişikliği konusunda harekete geçirmek amacıyla 8 Eylül’de tüm dünyada “İklim İçin Ses Ver” eylemi gerçekleştirilecek. Paris İklim Anlaşması’nın desteklenmesi amacıyla 12-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak Küresel İklim Eylemi Zirvesi’nin hemen öncesinde gerçekleştirilecek eylem, iklim değişikline karşı yapılacak hareketin yerel yönetimlerin eliyle ilerleyebileceğini vurguluyor. Dünyanın dört bir yanında gerçekleşecek olan “İklim İçin Ses Ver” eylemi, Türkiye’de Kalamış Atatürk Parkı’nda yapılacak.

Eylem, sivil toplum kuruluşu, forum veya benzeri yapılarla hareket eden bireyleri, eylem gerçekleştirilmeyen yerlerde etkinlik oluşturmaya çağırıyor. Yerel yönetimlerin iklim değişikliği konusunda neler yaptıklarını öğrenmek için bireylerin birçok etkinlik düzenleyebileceğini vurgulayan eylem hareketi, etkinlik düzenlemeyen kişilerin de sosyal medyada iklim değişikliğine farkındalık oluşturacak paylaşımlar yaparak, İklim İçin Ses Ver eylemini yaygınlaştırarak ve belediyelere iklim değişikliği konusunda neler yaptıklarını soran dilekçeler vererek bu eyleme katkıda bulunabileceklerini belirtiyor.

ZİRVE NEYİ AMAÇLIYOR?

Küresel İklim Eylemi Zirvesi, Aralık 2015’te Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’nda kabul edilen ve sera gazı salınımının azaltılmasını hedefleyen Paris Anlaşması’nı desteklemeyi ve liderleri iklim konusunda harekete geçirmeyi amaçlıyor. Ayrıca küresel ısınmanın 1.5 santigrat derece sınırlandırılması ve küresel olarak temiz enerjiye geçilmesi hedefleniyor. İlk uluslararası iklim değişikliği konferansı olan Küresel İklim Eylemi Zirvesi, bu sene “Bir Sonraki Seviyeye Geçiş” temasıyla San Francisco’da gerçekleşecek.


ARŞİV