Soul ve funk parçalar ‘hip hop’la birleşiyor

Kadıköylü prodüktör Alperen Öztürk'ün ilk teklisi “How U Feel” çıktı. Öztürk “Peace of Mind projesi, benim bu yolda yaşadıklarımı ve hissettiklerimi anlatış biçimim” diyor  

18 Aralık 2020 - 02:39

Kadıköylü Alperen Öztürk’ün Peace of Mind projesinin ilk teklisi “How U Feel” 27 Kasım’da dinleyicilerle buluştu. BBI Music Co. etiketiyle yayınlanan bu parçada soul ve funk öğeler, enstrümantal hip hop altyapısı ile birleşiyor. Projenin ikinci teklisi “Something’s Wrong”un ise 8 Ocak’ta yayınlanması bekleniyor. Alperen Öztürk ile hem müzik yolculuğunu hem de Peace of Mind projesini konuştuk.

Kendinizi biraz tanıtır mısınız? Ne zamandır müziğin içindesiniz?

1996 yılında Kadıköy'de doğdum. Müzikle ilgilenmeye başlayalı dokuz yıl oldu. İlk olarak lise başlarında müzik üretmeye başladım. Lisenin ikinci yılında ise okuldan atılınca kendi stüdyomu kurduktan sonra müzisyen olarak hayatımı sürdüreceğime kesin olarak karar vermiştim. Şu anda da Peace of Mind ismiyle bir yandan kendi solo çalışmalarımı yayınlarken bir yandan da farklı tarzlarda müzik yapan sanatçılara prodüksiyon yapıyorum.

Enstrümantal hip hop projeniz “Peace of Mind”ı biraz anlatır mısınız? İlk tekliniz “How U Feel”i bu proje altında çıkardınız değil mi?

Peace of Mind projesiyle çalışmalarıma yaklaşık 1 buçuk yıl önce başladım. Geçen bu süre içerisinde öncelikle kendimi daha fazla geliştirmeye odaklandım ve ne yapmak istediğime net bir şekilde karar verdim. Bence insanların kendini tanıması çok önemli. Olduğumuz kişinin ne kadar farkında olabilirsek kendimizi o kadar geliştiririz. Peace of Mind projesi ise kısaca benim bu yolda yaşadıklarımı ve hissettiklerimi anlatış biçimim diyebilirim.

“How U Feel” teklinizde, soul ve funk parçalarını hip hop altyapısıyla birleştirdiniz. Tekliniz sanki hem 70’ler esintisi veriyor hem de günümüz müzik teknolojisini içeriyor. Sizin bu türleri birleştirmenizin sebebi nedir?

Bence yaptığınız işlerin nasıl oluştuğunu ve nerden geldiğini bilmek çok önemli. Ben köklere inip hip hop'ın başlangıç noktasından, günümüze kadar kullanılan teknik ve tatlardan en çok hoşuma gidenleri biraraya getirmeye çalıştım. "How U Feel" parçasında ise geçmişten bu yana dinleyip etkilendiğim isimlerin müziklerini ve tekniklerini kullanıp, bende oluşan hissiyatlarıyla birlikte kendimden de tatlar katmaya çalıştım diyebilirim.

KADIKÖY’DE HİP HOP KÜLTÜRÜ

Gitar hocası İzi Eli’den gitar dersi aldınız. Eli’den ders aldıktan sonra müzik hayatınızda ne gibi farklılıklar oldu? İzi Eli, müziğe bakışınızda neleri değiştirdi?

İzi’den öğrendiğim en önemli şey, müziğin bir yarış olmadığıdır. Birisinin sizden daha iyi olmasının aslında bir önemi olmadığını, hepimizin ayrı ayrı kendi yolculuğumuza çıktığımızı fark etmemi sağladı. Hayalleri büyük tutmak çok önemli. Ama bence hayalini kurduğunuz şeyleri, neden istediğinizin farkında olabilmek çok daha önemli.

Reggae ve blues tarzına eğildiniz sanırım bir süre. Sonrasında hip hop’a yönelmeniz nasıl gerçekleşti?

Reggae ve blues benim hala ilham almaya devam ettiğim, etkilendiğim müzik türlerindendir. Kendimi geliştirme sürecinde, reggae kültürünü ve köklerini daha fazla öğrenmemle birlikte hip-hop ile ne kadar iç içe bir müzik olduğunu gördüm. Bunun sonrasında tekrardan hip-hop’a yönelme sürecim başladı diyebilirim.

Kadıköylüsünüz. Kadıköy, bir yandan hip hop kültürünü de içinde barındıran, hip hop sanatçılarının olduğu bir ilçe bana göre. Siz ne dersiniz?

Evet, Kadıköy’de yıllardır var olan bir kültür olduğunu söyleyebilirim. Genel olarak bu kültür Kadıköy’de sokaklarda devam ediyor. Sokağın yanı sıra, bu ruhu besleyen insanları ve kültürü biraraya getiren Kadıköy’deki Nayah, Karga, Arkaoda gibi mekanların pandemi sebebiyle bu süreçte kapalı olması da kitlenin buluşması ve performans sergilemesi anlamında hepimizi negatif etkiliyor maalesef.

 


ARŞİV