“Türk Sanat Müziği benim için bir aşk”

Kadıköylü Füsun Batum’un yeni albümü “Sadece Senin İçin” dijital platformlarda yerini aldı. Batum “Türk Sanat Müziği konusunda bildiklerimi genç nesile aktarmak en büyük isteğim ve uğraşım” diyor

18 Şubat 2021 - 12:39

Kadıköylü Füsun Batum’un yeni albümü “Sadece Senin İçin”  4 Şubat’ta dinleyicileriyle buluştu. GR8 Yapım etiketiyle çıkan albümde beş şarkı bulunuyor. Batum, albümünde ünlü bestekarın bestelediği müziklere de yer veriyor. Albümün ilk klibi ise Yusuf Nalkesen’in bestelediği  “Saymadım Kaç Yıl Oldu” eserine çekildi. 

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Füsun Batum’un müzik geçmişi eskilere dayanıyor. Henüz 13 yaşındayken Bursa Musiki Cemiyeti’nde, çeşitli eserler seslendiren Batum, Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı’ndan mezun olduktan sonra orada öğretmenlik yapmış. Aynı zamanda koro şefliği yapan Batum’un koro şefliği macerası ise 21 yaşında başlamış. Şu an Kadıköy’de yaşayan Batum, Kadıköy Belediyesi bünyesindeki Fikret Karahan Sevgi Musıkî Topluluğu ve Suzidil Musıkî Topluluklarının da şefliğini üstleniyor. Kadıköy’ü “sanatın beşiği” olarak gördüğünü söyleyen Batum, Türk Sanat Müziği’ne hiçbir yerde Kadıköy kadar değerin ve önemin verilmediğini ifade ediyor.

“SÖNMEYEN BİR AŞK”

Füsun Batum Türk Sanat Müziği’ne olan bağlılığını şöyle anlatıyor: “Kendimi bildim bileli içimde sönmeden yanan bir ateş, bir aşk. Onsuz hiç yaşamadım ve sanırım ölene kadar da müzik olmadan yaşamayacağım. Türk Sanat Müziği konusunda bildiklerimi genç nesile aktarmak en büyük isteğim ve uğraşım.” 

Albümde seslendirdiği çoğu eserin kendisi için bir anlamı olduğunu ifade ediyor Füsun Batum. Yusuf Nalkesen’in bestelediği Saymadım Kaç Yıl Oldu parçasının kendisi için özel bir yeri olduğunu aktaran Batum “Ben daha 16-17 yaşlarında iken bestekârıyla tanışmış, bütün eserlerine hayranlık duymuştum. Konservatuarda iken ‘Yusuf Nalkesen eserleri’ konseri vermiştik ve bizzat kendisi tarafından takdir görmüştüm. Benim için özel bestekârlardan biridir ve bu eserini yıllardır sahnelerde konserlerde seslendirmişimdir. Sonunda albümde yer vermek ve benim için ölümsüzleştirmek istedim. Kara Sevda eserine gelirsek bestekârı Gündoğdu Duran benim manevi babamdır ve eserlerinin de benim gönlümde yeri özeldir.” diyor.

ELMALI KANTOSU’NA YENİ ARANJE

Albümde dört cover parça, bir yeni şarkı yer alıyor. Albümdeki yeni şarkının bir tesadüf sonucu albümde yer aldığını anlatan Batum “Savaş Özkök arkadaşım henüz birkaç ay önce yaptığı yeni bestesini sosyal medya aracılığıyla paylaşmıştı ve duyar duymaz beni çok etkiledi. O anda bu eseri albüm için okumalıyım dedim. Şarkı albümün en dikkat çeken ve beğenilen şarkısı oldu.” diyor. Füsun Batum, Nasibe Hanım’ın bestesi olan “Elmalı Kantosu”nun da yeni düzenleme ve aranje ile dikkat çektiğini ve beğeni topladığını ifade ediyor. 


ARŞİV