Akıntıya karşı kürek çeken dergi: Socrates

Bant Mag. Bina’da düzenlenen “Konfetiler” adlı etkinlik serisinin ikinci konuğu Socrates dergi ekibi oldu

09 Ağustos 2018 - 11:42

Bant Mag. Bina’da düzenlenen “Konfetiler” etkinlik serisi devam ediyor. İlk olarak 14 Temmuz Cumartesi günü KANT ekibinin katılımıyla başlayan etkinlik serisine 3 Ağustos Cuma günü de Socrates ekibi konuk oldu.

2015’ten bu yana “Düşünen Spor Dergisi” sloganıyla yayın hayatını sürdüren Socrates, spor basınının farklı kollarından gelen yazar kadrosu, ilgi çekici dosyaları ve disiplinlerarası yayın anlayışıyla Türkiye’de en çok okunan dergilerden biri haline gelmiş durumda. Kısa bir süre önce Almanya’da da basılmaya başlayan dergi, Youtube üzerinden yaptığı yayınlarla dergi dışında yeni bir evreye geçmek üzere.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler, spor basınının yüzeyselliğine karşı bir dergi çıkarmak için biraraya geldiklerini belirtti ve derginin ortaya çıkışını şöyle anlattı: “Büyük bir misyonla ortaya çıkmadık, raflarda nitelikli bir spor dergisi yoktu. Biz de insanların okuyabileceği, sevebileceği bir dergi yapabilir miyiz dedik ve Bağış Erten başta olmak üzere bazı isimlerle biraraya geldik. Zaten dergi ilk kurulduğundan beri bir arada olan insanlar birbirini önceden tanıyordu. Çevremizdekiler projeyi çok sevdi ve birlikte bir sinerji oluştu. Dergicilik bu dönemde biraz da akıntıya karşı kürek çekmek.”

“DERGİ KOLEKTİF ÇABAYLA ÇIKIYOR”

İlk ortaya çıkarken yurtdışında illüstrasyon, görsel ağırlıklı dergileri inceleyen ekip her sayıda bir tema oluşturuyor. Derginin danışma kurulunda ise Harun Tekin, Uğur Vardan, Tanıl Bora gibi farklı disiplinlerden insanlar yer alıyor.  Yazı işleri müdürü Onur Erdem, “Pasajdaki çalışanın da kedimizin de katkı verenlerde ismi var. Bunu biraz iade-i itibar yapmak için koyuyoruz. Bu dergi kolektif bir çabayla çıkıyor.” diyor.

İnan Özdemir, dergiyi çıkarmaya başlarken alternatif olmak için yapmadıklarını çünkü alternatif olabilecekleri bir yayın olmadığını belirtirken derginin içeriğine dair “Dergiciliğe yeni formatlar ekledik. Tam anlamıyla ‘böyle bir dergi olsa okuruz’ dediğimiz bir dergiyi ortaya çıkardık.” açıklamasını yapıyor.

Sansasyon peşinde olmadıkları için sporcuların da kendilerine güvendiğini vurgulayan Onur Erdem ise Socrates ekibi olarak yeniliklere neden kapı aradıklarını şöyle aktarıyor: “Maddi açıdan döndürülmesi ve yaşatılması için dijitale daha fazla kaydık ve Youtube’a ağırlık verelim dedik. son dünya kupası boyunca yayınlar yaptık ve gelir elde etmeye başladık. Artık bizim için dergiyle, dijital taraf iki ayrı iş gibi oldu. Yeni yayın döneminde 11 format ve 12 yayınla Youtube yayınlarını sürdüreceğiz.”

Bantmag. Bina’da iki saat süren söyleşi sonunda dergi ekibi dj kabinine geçerek sevdikleri parçaları mekanda bulunanlar için çaldılar. Bantmag. Bina’da ikincisi yapılan “Konfetiler” etkinlik serisi önümüzdeki aylarda çeşitli dergiler, radyolar, Youtube kanalları ve oluşumlarıyla devam edecek.


ARŞİV