“Dağcılık azim istiyor” 

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı gönüllüsü Şahan İlseven, aynı zamanda dağcılık sporuyla ile de ilgileniyor. İlseven, dağcılığın azim, hırs ve sabır istediğini söylüyor

25 Şubat 2021 - 14:17

Emre CAKA

Son olarak İzmir Depremi’nde arama kurtarma çalışmalarına katılan ve  Rıza Bey Apartmanı enkazındaki Ayda bebeği yaşama döndüren Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma “BAK Kadıköy” gönüllüleri hayatın farklı alanlarında yaptıkları çalışmalarla da örnek ve ilham oluyorlar. Bunlardan biri de 58 yaşındaki Şahan İlseven.
5 yıldır dağcılık ile ilgilenen İlseven, 16 yıldır Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK)'da gönüllü olarak çalışmalarını sürdürüyor.  İlseven’in dağcılık sporuna ilgisi de Gazete Kadıköy sayesinde olmuş. Gazete Kadıköy'ün, Kadıköy Anadolu Dağcılık kulübü ile yaptığı röportaj sonrasında bu spora başladığını söyleyen Şahan İlseven, tüm gençleri dağcılık sporuna çağırıyor. 

Fırsat buldukça  Kadıköy Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği ile tırmanışlar gerçekleştirdiğini anlatan İlseven, "Dağcılık sevdası bir başka. BAK'dan fırsat buldukça tırmanış yapıyorum. Doğada olmak çok güzel bir duygu. Tüm gençleri dağcılık sporuna davet ediyorum." diyor.

“ÇOK  DİKKAT  GEREKTİRİYOR”

Dağcılık sporunun dikkat gerektirdiğini söyleyen İlseven, "Çok ciddi bir spor dalı. Bilmeden yapmak gerçekten tehlikeli. Bir çok can kaybı yaşanıyor maalesef diğer spor dallarında da olduğu gibi. Dağcılık azim istiyor, sabır istiyor, güç kuvvet istiyor. Zirveye çok kısa bir mesafe kala bırakmak zorunda kalan sporcular oluyor. Elbette önemli olan sağlığımız, zirve yerinde duruyor daha çok çalışarak başka bir zaman zirveye ulaşılabilir.” diyerek hırsın da kontrol altında tutulmasının önemine dikkat çekiyor.
 


ARŞİV