İkinci Amatör Lig sona erdi

Altı Kadıköy takımının bulunduğu İkinci Amatör Lig bu hafta itibariyle sonlandı. Kadıköy takımlarından hiçbiri Birinci Amatör Lig’e çıkma şansını elde edemedi

31 Mayıs 2018 - 15:14

Süper Amatör Lig’in iki alt ligi olan ikinci amatör ligde altı Kadıköy takımı bulunuyor. Şubat ayında başlayan lig, bu hafta itibariyle sonlanırken ligdeki altı Kadıköy takımı için de işler pek de iyi gitmedi. Sezona Birinci Amatör Lig’e çıkma parolasıyla başlayan Kadıköy takımlarının çoğu erken havlu attı. Son haftaya kadar şampiyonluk iddiasını sürdüren ve Birinci Amatör Lig’in kapısını aralayan Haydarpaşa Demirspor ise son hafta aldığı mağlubiyetle üçüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna’nın ve son hafta röportaj yaptığımız kulüplerin yöneticilerine göre Kadıköy takımlarının en büyük handikabı antrenman sahası eksikliği.

DEMİRSPOR DİREKTEN DÖNDÜ

İkinci Amatör Lig’in en iddialı takımlarından biri olan Haydarpaşa Demirspor lige oldukça hızlı başladı. İlk dört haftada 4 galibiyet alan takım ilk mağlubiyetini 5. haftada Üsküdar Çınarspor karşısında aldı. Haydarpaşa Demirspor’un üstün oyununa rağmen kaybedilen maça, hakem hataları damga vurdu. Demirspor,  sezonun ilk yarısını bir beraberlik iki mağlubiyet ve 19 puanla 3.sırada tamamladı. Ligin ikinci devresine adeta fırtına gibi başlayan Demirspor, 8 maçının tümünü kazanarak son haftaya kadar şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Son haftaya gelindiğinde ligin lideri Tuzla Mimarsinan ile üç, ikinci Marmara Karayolları ile yalnızca iki puan farkı bulunan Demirspor’un rakibi Marmara Karayolları’ydı. Maçı kazanması halinde Tuzla Mimarsinan yenilmese bile ikinci sıradan Birinci Amatör Lig’e çıkacak olan Demirspor, son hafta “3-1” mağlup olarak lig yükselme şansını elinden kaçırdı.

Hasanpaşa geçtiğimiz yıl başarısız bir sezon geçirerek ligi son sıralarda tamamlamıştı. Bu sene toparlayan takım ortalama bir seyir çizdi. 17. Grupta 7 galibiyet 2 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan takım grupta 5.sırada yer aldı.

ERENKÖY KULÜPLERİ BAŞARAMADI

İkinci Amatör Lig’de Erenköy’den çıkan iki takım bulunuyor. Bu iki takım için de sezon pek de iyi geçmedi.

14.Grupta bulunan Erenköy Gençlik geçen 18 haftanın ardından yalnızca 3 galibiyet 2 beraberlik alabildi. Geri kalan 11 maçtan mağlubiyetle dönen takım 9 takımın bulunduğu ligde 8.sırada yer aldı. Sezon başından beri yüksek performansıyla dikkat çeken Şile, 39 puanla birinci olarak tamamladı.

Yine bir başka Erenköy takımı olan Erenköy Acar Spor Kulübü ise 16 maçın ardından sadece dört galibiyet ve iki beraberlik alarak 14 puan ile diğer Erenköy temsilcisi gibi ligi 8.sırada bitirdi.

KOZYATAĞI ERKEN HAVLU ATTI

19.Grup’ta Erenköy Acar ile rakip olan Kozyatağı ise geçen sezonun aksine istikrarlı bir istatistikle oynasa da Birinci Amatör Lig’e çıkma yolunda erken havlu attı. 16 maçın ardından 8 galibiyet 4 beraberlik ve 4 de mağlubiyet alan takım 28 puanla kendine üçüncü sırada yer buldu. Grubu Adalar lider bitirdi.

FENERYOLU TOPARLANIYOR

Geçtiğimiz sezonda yalnızca bir galibiyet ve bir beraberlik alarak ligi son sırada tamamlayan Feneryolu Spor Kulübü, bu sene ortalama bir seyir çizdi. Geçen senenin aksine 18. Grup’ta 7 galibiyet 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan takım 24 puanla ligİ altıncı sırada tamamladı. Grubu ise bir başka Anadolu Yakası ekibi olan Pendik 571 Velibaba Şahingücü lider bitirdi.

“BAŞARISIZLIĞIN SEBEBİ İMKÂNSIZLIK”

Geçtiğimiz haftalarda gazetemize demeç veren Kadıköy Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna tıpkı gazetemize konuşan diğer kulüp yöneticileri gibi Kadıköy takımlarının rekabet gücünün az olmasının sebebinin maddi problemler ve antrenman sahası olduğunu söylemişti. Taşkın şöyle konuşmuştu: “Bizim Kadıköy takımları olarak rekabet gücümüz az. Çoğu amatör kulübümüz saha olmadığından antrenman yapamıyor. Halı sahada yapılan antrenmanlarla olmuyor. Futbolcunun ayağının toprağa basması lazım.  İdman ancak o şekilde kendini gösterebiliyor. Çoğu takımımızın kendi malzemelerini koyacak yeri yok. Bazıları özel mülkiyette bazıları ise depolarda. Biz İstanbul’un en gözde ilçesi olmamıza rağmen amatör kulüpler olarak çoğu ilçenin gerisindeyiz fakat ileriye umutla bakıyoruz. Belediyemiz Aykurt Nuhoğlu ile birlikte bizlere destek olmaya başladı. Şu an yeterli olmadığını düşünsek de bu desteklerle birlikte rekabet gücümüzün yerine gelebileceğini düşünüyoruz.  Aslında amatör takımlar gençlerin kötü yola sapmasını önleyen oluşumlar. Bu şekilde baktığımızda biraz daha işimiz kolaylaşacak gibi gözüküyor.” 


ARŞİV