“Spor bedenlerimizi özgürleştiriyor”

Türkiye’nin ilk kuir olimpiyatı olma özelliğini taşıyan “Queer Olympix” 2.yılında 10-11-12 Ağustos tarihlerinde Heybeliada ve Kalamış’ta gerçekleşti

16 Ağustos 2018 - 14:45

LGBTİ+ bireylerin bir süredir kentin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği turnuvalar, alternatif ligler ve diğer spor aktiviteleri bu yıl ikincisi gerçekleşen “Queer Olympix” ile bir çatıda birleşti. 10 Ağustos’ta Heybeliada’da başlayan festival 11 ve 12 Ağustos’ta Kalamış Gençlik Merkezi’nde devam etti.

Bu yıl olimpiyatlarda futbol, voleybol, hızlı yürüme ve uzun atlama olmak üzere dört farklı branşta 10 takım yarıştı.

“SADECE SPOR DEĞİL”

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz gerçekleştirilen etkinlikte spor aktivitelerin yanı sıra birçok sosyal aktivite de gerçekleşti.  Kalamış’ta etkinlik alanında iki gün boyunca çeşitli STK’ların stantları yer alırken, etkinlikte sporda cinsiyetçiliğe, homofobiye ve transfobiye karşı çeşitli atölye, forum ve film gösterimleri yapıldı.

“BAŞKA BİR SPOR DÜNYASI MÜMKÜN”

Gazetemize açıklama yapan etkinlik organizatörleri, “10 Ağustos Cuma günü Heybeliada’da bisiklet turu ile başlayan Queer Olympix etkinlikleri, 11-12 Ağustos tarihleri boyunca Kalamış’ta devam etti. Bir süredir kentin çeşitli yerlerindeki halı sahalarda futbol oynayan kadınlar ve lgbti+ bireyler olarak, özlediğimiz kalabalıkları spor aracılığıyla yaratmak ve ‘kamusal alanda da varız’ cümlesini sporla kurabilmek için bu yıl da Queer Olympix’in hazırlıklarına koyulduk.” dedi.

Organizatörler sporun kitleleri birleştirici gücünün yanı sıra bedenlerini özgürleştirmenin yollarından biri olduğuna inandıklarını söylerken, amaçlarını “Başka türlü bir dünya hayaliyle ve ayrımcılıktan uzak bir spor dünyasının mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz.” cümleleriyle açıkladı.


ARŞİV