Çocuklar için online masallar

Tiyatrocu Cemal Ustaoğlu, salgın nedeniyle evde kalan çocuklara Instagram üzerinden canlı yayın yaparak masal anlatıyor

21 Nisan 2021 - 16:23

Masal, çocukların hayal dünyalarının gelişmesinde büyük rol oynuyor. Salgın döneminde evde kalan çocuklar için online gerçekleştirilen masal etkinlikleri ise çocuklar için eğlenceli bir aktiviteye dönüşüyor. Salgından hemen önce Kadıköy’de Masal Okulu açan tiyatrocu Cemal Ustaoğlu, salgının ardından okulu kapatmak zorunda kalmış. 

“Herkesin zorunlu olarak evlerde oturduğu bu zor süreçte çocuklar masalsız kalmasın” diyen Ustaoğlu bu senenin başından itibaren Instagram üzerinden çocuklara masal anlatmaya karar vermiş. 

Ustaoğlu her pazar saat 14.00’te canlı yayında hem çocuklara masallar anlatıyor, hem de anne babalara masallarla ilgili bilgiler veriyor. Yetişkinlerin ve çocukların ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen Ustaoğlu, “Sevgili büyükler lütfen üç yaşındaki çocuğunuz uslu uslu oynasın diye eline telefonunuzu verip tazecik beynini köreltmeyin. Onunla oyunlar oynayın ve sürekli masallar anlatın. Hiçbir şey çocuk gelişiminde masalların yerini tutamaz. İyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı sizin dilinizden masallarla öğrenen çocuklar sağlıklı gelişir.” diyor. Ustaoğlu eğer Youtube’da bin aboneye ulaşabilirse canlı yayın yapacağını da söylüyor.

12 YILDIR MASALLA İÇ İÇE

Yıllarca gazete ve dergilerde reklamcı olarak çalışan Ustaoğlu aynı zamanda 35 yıldır tiyatroculuk yaptığını ve tiyatrodan hiç kopmadığını aktarıyor. 12 yıl önce çıktığı uzun bir Anadolu turnesinde çocuklara masal anlatmaya başlayan Ustaoğlu, çocukların çok sevdiğini görünce masal anlatmaya profesyonel bir şekilde devam ettiğini dile getiriyor. Ustaoğlu özellikle 3-6 yaş arasındaki çocuklara masal anlatmayı çok sevdiğini söylüyor. Masal anlatırken interaktif yöntemler kullandığını belirten Ustaoğlu, bu sırada çocukların masalın resmini yaptığını ve çizdikleri resmi daha sonra anlattıklarını ifade ediyor. 

Ayrıca Türkiye’de ve dünyada yetişkinlerin de masala ilgisinin arttığını belirten Ustaoğlu “Yetişkinler masal dinlemeyi çok seviyorlar. Çünkü masalların iyileştirici bir gücü var ve çağımız dünyası çok büyük bir baskı kuruyor yetişkinlerin üstünde. İnsanlar umutlanmak, çocukluklarına dönmek, iyileşmek istiyorlar.” diyor. 

Salgın biter bitmez Kadıköy’deki Masal Okulu’nu tekrar açacağını söyleyen Ustaoğlu, salgından sonra hem yetişkinler hem de çocuklar için masal atölyeleri yapacağını aktarıyor. 

Instagram: @masalokulu

Youtube: Cemal Ustaoğlu


ARŞİV